Newsletter setmanal

Setmana 40


Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Activitats

* Dijous 3 i divendres 4 d'octubre a la seu del Consell Comarcal d'Osona, 24a edició "Els col·loquis de Vic (CdV): La mort":
Una trobada i un debat entre els professionals de les humanitats i els millors especialistes universitaris del moment per tal d'aprofundir un tema comú. Més informació.

* Divendres dia 4 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, presentació del llibre "Puig Genís 1868-1957 Mestre del Realisme Romàntic".
Organitza el Patronat de la Fundación Puig Genís.
Cal confirmar l'assistència a fundacionpuiggenis@gmail.com
Més informació.

* Dissabte 12 d'octubre, visita guiada al jaciment de Puig Ciutat (Oristà) Activitat organitzada pel Patronat d'Estudis Osonencs amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP 2019), un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural.
Activitat gratuïta.
Més informació.

 

Exposicions

* Fins al 27 d'octubre, al Temple Romà exposició de Toni Casals "Nivells d'abstracció" (pintura).

Petites "instal·lacions" pictòriques sobre llenç o làmina realitzades amb una gran minuciositat i riquesa de detalls que responen a un procés profund de reflexió. Es tracta de formes simples, frontals i planes que es combinen a través de repeticions i variacions per a construir, d'una forma rigorosa, un conjunt unitari, acolorit, compacte, homogeni i orgànic. Les obres responen a una recerca que dóna lloc a la plasmació d'idees gràfiques o ideogrames, sovint sense un significat concret i tancat, buscant una expressivitat que inclou la bellesa i l'harmonia, i sempre plenes de gran vitalitat. Més informació.
 

Informacions

* La Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), El Patronat d'Estudis Osonencs (PEO) i l'Agrupació Astronòmica d'Osona (AOO) es plauen en convocar-vos a la VIII Jornada d'Història de l'Astronomia i de la Meteorologia.

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l'any 2005 i amb periodicitat bianual, s'esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l'astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d'aquestes dues disciplines.

Data: 26 d'octubre de 2019  Lloc: Temple Romà

Entitats col·laboradores: Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS), Associació Catalana de Meteorologia (ACAM), Associació Catalana d'Observadors Meteorològics (ACOM), Societat Catalana de Física (SCF) i Societat Catalana de Gnomònica (SCG)
Més informació.


* Notícies 
Podeu consultar-les al nostre web. Enllaç


* Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g


* Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d'Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.

  

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

prova 20191120

Butlletí setmanal P.d'EO

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Activitats


Divendres 12 de juliol:
RUTA HISTÒRICA
A les 7 de la tarda, ens trobarem al pont del Remei on iniciarem el recorregut conduït per l'historiador Josep Casanovas i Prat per alguns del punts més afectats pels bombardejos aeris sobre la ciutat de Vic i antics refugis. El recorregut durarà una hora i finalitzarà al Temple Romà.

Per inscripcions: Les inscripcions s'han de fer omplint el formulari que trobareu al nostre web a aquest enllaç.
Activitat gratuïta i oberta a tothom. Les places són limitades -30 persones- i s'adjudicaran per ordre d'inscripció.

PRESENTACIÓ REVISTA AUSA NÚMERO 181-182
A les 8 de la tarda, presentació del número monogràfic de la revista AUSA sobre la Guerra Civil Espanyola, i debat amb alguns dels autors moderat per l'historiador Josep Casanovas i Prat.
Entrada lliure, limitada a l'aforament del Temple Romà.

Aquest número de la revista Ausa s'ha enviat gratuïtament a tots els socis,
Tothom qui ho desitji el prodrà comprar aquest divendres al Tempple Romà. Més informació
 

Diumenge 14 de juliol a les 7 de la tarda, al Temple Romà, Concert "700 anys de Polifonia" de la Coral CordHomes d'Osona, dirigida per Pere Mateu Xiberta.
Concert de cloenda del curs del CordHomes d'Osona, formació integrada per 30 cantaires de la comarca amb 15 anys d'activitat.
El concert "700 anys de Polifonia" fa amb un repàs d'obres des del cant Gregorià fins a l'actualitat. Més informació

 

Dissabte 20 de juliol a les 11 del matí Visita a l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. Conduïda per Rafel Ginebra i Molins, arxiver i historiador vinculat a l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic des de 1987, pels diferents fons documentals i bibliogràfics que conformen un conjunt únic per l'antiguitat i la complementarietat del fons.
Activitat exclusiva pels socis. Places limitades. Cal inscriure's al nostre web. Confirmarem la disponibilitat de places. Més informació

 

Exposicions

* Del 28 de juny al 4 d'agost, al Temple Romà exposició de Lucia Royo - AEDES: Cos – Lloc – Temps (escultura)
Aquesta exposició gira entorn la pedra que ens rodeja: l’Aedes, la casa, el Temple. No com una relíquia que ens recorda el pas del temps, sinó com un vestigi del que és una societat: la perdurabilitat de la pedra, del lloc, en contrast amb l’acció del temps. La creació d’un estat de suspensió, d’intemporalitat: la geometria abstracta, la transmutació del cos a la pedra. Acotament de l’espai, creació d’un món controlat fora del qual no existeix més que foscor. Històries, gestos, que es repeteixen constantment: mira i creu, mira i obeeix. Déus creats per una necessitat, necessitat d’influir sobre un món implacable, incomprensible, incontrolable.  

En aquest enllaç podeu consultar el programa d'exposicions previst per aquest any 2019 i descarregar-lo en format pdf

 

Informacions

Noticies 
Podeu consultar-les al nostre web. Enllaç
 

Premi Plana de Vic
El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el suport de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, ha convocat el Premi Plana de Vic 2019 dotat amb 3.000 €.
El termini de presentació finalitza el dia 14 de setembre de 2019.
Més informació i bases

Premis de la Fundació Miquel Martí Pol
La Fundació Miquel Martí i Pol ha convocat el Premi d'Il·lustració de Poesia de Miquel Martí i Pol 2019. El termini de recepció de les il·lustracions acabarà el 1 de setembre 2019 (inclòs).Més informació.
La Fundació Miquel Martí i Pol ha convocat el Premi de Fotografia i Poesia 2019. El termini per penjar Instapoemes a la xarxa acabarà el dia 20 d’octubre de 2019. Més informació.

Carnet Recercat.
Tots els que vàreu sol·licitar el carnet Recercat, ja el podeu recollir al Temple Romà.

Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.


 

Si no podeu veure aquest butlletí podeu consultar-lo al nostre web

 

Esteu rebent aquest missatge perquè sou soci i/o esteu subscrit a la llista de correu del Patronat d'Estudis Osonencs. Si no voleu continuar rebent aquest newsletter us podeu donar de baixa.

Email:      (Es requereix una adreça de correu vàlida)             

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats