Activitats

VIII JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

26 oct 2019

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la VIII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.


Assistència i comunicacions
El comitè organitzador de la VIII Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

Programa provisional
La Jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural a càrrec de Xavier Campi, director de recerca honorari del CNRS (França), titulada La Terra no gira pas en rodó. A continuació, en sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La Jornada es clourà amb una conferència titulada Vents i ciclons mediterranis: objecte continuat d’investigació entre els segles XIX i XXI a càrrec d’Agustí Llansà, doctor en ciències i meteoròleg col·laborador de la Universitat de les Illes Balears.
La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT (www.iecat.net/schct) a partir del 19 d’octubre de 2019.


TERMINIS DE TRAMESA DE COMUNICACIONS, BECA I INSCRIPCIÓ


 De l’1 al 30 de setembre de 2019:
* Tramesa de propostes de comunicació schct@iec.cat (indicant a l’assumpte: RESUM VIC). Cada poposta inclourà títol i un resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.

Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques a estudiants i llicenciats en atur, o a aquells que demostrin que les necessiten. Cal enviar-la a schct@iec.cat (indicant a l'assumpte: BECA VIC) un escrit justificant-ne els motius i adjuntant, escanejada, la documentació necessària: certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent. Es comunicarà la resolució abans del període d’inscripció.


 De l’1 al 21 d’octubre de 2019 
* Peíode d'inscripció a la Jornada. Cal omplir el formulari d'Inscripció  JORNADA VIC que estarà disponible durant el període d’inscripció al web de la SCHCT. El pagament s’efectuarà amb targeta de crèdit o per transferència bancària segons les indicacions al formulari.

La inscripció inclou: el llibre de resums de comunicacions, l’assistència a la Jornada, el dinar i, posteriorment, el llibre Del cel i de l’aire. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia, que, a manera de capítols, recollirà, les comunicacions i conferències de la Jornada. 

Informació sobre els preus

  *   50€ Inscripció general
  *   35€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC, l'AAO, el PEO, l'ASS, l'ACAM, l'ACOM, la SCF, la SCG.

Per facilitar l’organització es recomana inscriure’s prèviament, però, sempre que hi hagi places disponibles, s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la jornada.ENTITATS ORGANITZADORES

  *   SOCIETAT CATALANA D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA (SCHCT)
  *   PATRONAT D’ESTUDIS OSONENCS (PEO)
  *   AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA D’OSONA (AAO)

ENTITATS COL·LABORADORES

  *   AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELL (AAS)
  *   ASSOCIACIÓ CATALANA DE METEOROLOGIA (ACAM)
  *   ASSOCIACIÓ CATALANA D’OBSERVADORS METEOROLÒGICS (ACOM)
  *   SOCIETAT CATALANA DE FÍSICA (SCF)
  *   SOCIETAT CATALANA DE GNOMÒNICA (SCG)


Per a més informació contacteu la schct@iec.cat
SCHCT. Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats