Accessos d'interès

Base de dades de l'Associacionisme català contemporani

La Base de dades de l’Associacionisme català contemporani: 1868-1980 (BDACC) és un projecte dissenyat i elaborat pel grup de recerca Història, societat, Política i Cultura des de Catalunya al Món (ISOCAC) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en el marc dels projectes de recerca “Los espacios y la memoria de la sociabilidad popular en la Catalunya contemporánea” (2011 2014), HAR2011-28123, i “Sociabilidades: espacios de construcción de la ciudadanía en Catalunya (1868-1939)” (2015-2019) HAR2014-54230.

ACCÉS PER CONSULTAR LA  BASE DE DADES

 

Institut d'Estudis Catalans

L’Institut d’Estudis Catalans acull una part de l’elit científica de l’àmbit lingüístic català, la qual cosa configura el paper d’una institució amb molta influència en la societat.

https://www.iec.cat/institucio/

RECURSOS EN LÍNIA

 

Banc de dades de biodiversitat de Catalunya

El Banc de dades de biodiversitat de Catalunya (BDBC) és un portal de referència de la biodiversitat a Catalunya. Compila la informació disponible sobre citacions d’espècies a Catalunya i les emmagatzema informàticament, a més d’afegir-hi altres dades complementàries taxonòmiques, biològiques, ecològiques, bibliogràfiques, etc.

El BDBC té per objectiu donar a conèixer l’inventari d’espècies de Catalunya i la seva distribució territorial, i és una eina per millorar el coneixement, la gestió i la divulgació de la riquesa biològica de Catalunya. Aquest repositori millora el coneixement, ja que serveix com a magatzem de dades sobre les espècies i permet conèixer-ne la distribució territorial, l’estat de conservació i els graus d’amenaça, raresa, endemicitat, entre d’altres àmbits.


http://biodiver.bio.ub.es/biocat/

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats