Butlletí informatiu setmanal

NEWSLETTER 14

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Reobertura del Temple Romà: visites i activitats 


         El dia 15 de Juny es va reobrir el Temple Romà. Com bé sabeu, durant tres mesos hem hagut de suspendre les exposicions i totes les activitats presencials previstes.

         No cal dir que la seguretat és el més important i per tant, cal que tots siguem molt curosos en seguir les normes i les recomanacions de seguretat vigents, que poden variar en funció de les circumstàncies del moment, per evitar la propagació de la COVID-19.

Destaquem que, per facilitar la neteja i les mesures de seguretat, s'ha acordat fixar l'horari de visita de dimarts a diumenge, de 6 a 8 de la tarda, fins a nou avís.
Quan alguna activitat ho requereixi, aquest horari es modificarà, sempre que es puguin mantenir les mesures de prevenció i seguretat.

L'aforament està limitat durant les visites a un màxim de 12 persones i és obligatori l'ús de la mascareta de seguretat així com seguir les instruccions per entrar i sortir del recinte.

Durant les activitats, també hi ha amb un aforament limitat d'acord amb la normativa vigent, és obligatori l'ús de mascareta i estar assegut.

Us volem fer arribar un missatge d’ànims i de suport en aquests temps de represa i agrair-vos el suport, sense el qual no es podria dur a terme la nostra tasca.


 

Activitats


* Dijous 16 de juliol a les 7 de la tarda, al Temple Romà, presentació de la novel·la sobre la vida de Verdaguer "Entre l'infern i la glòria" escrita per l'andorrà Àlvar Valls i editada per Ed.1984.
L'autor conversarà amb els poetes Anton Carrera i Jaume Coll Mariné. 

Més informació


 

Exposicions

* Fins al 30 d'agost, al Temple Romà exposició de Manolo Gómez "Ja venen, ja venen!".

Manolo Gómez es defineix com a pintor al mateix temps que, paradoxalment, estripa les costures de la pintura sense miraments. «Ja venen, ja venen!» està formada per unes obres realitzades amb dibuix i collage, als quals s’afegeix els textos contundents de diverses cançons del grup punk La Polla Records i les cites extretes de llibres d'història que introdueixen un contrapunt objectiu sobre la repressió. Amb aquests elements les obres van desplegant davant del públic un discurs crític amb els postulats dels règims autoritaris del s. XX -feixisme, nazisme, franquisme-, presents en les obres a través dels seus lemes i de la seva simbologia, però també a través de la repressió que van exercir. Un acte de memòria on passat i present se'ns mostren entrellaçats: l’autoritarisme antidemocràtic d’alguns moviments polítics en auge en l’actualitat, s’alimenta dels feixismes d’altres èpoques, on enfonsa les seves corruptes arrels.
 
Horari de visita:
De dimarts a diumenge: tarda de 6 a 8.

Més informació

 

*  Programa d'exposicions al Temple Romà durant l'any 2020
El calendari d'aquest any 2020 el Temple Romà preveia acollir 8 exposicions, que per les circumstàncies que estem vivint, s'ha hagut de modificar.
A l'exposició actual d'en Manolo Gómez, que es podrà visitar fins al 30 d'agost, la seguiran:

        Del 4 de setembre a l'11 d'octubre               ESTÈSIA (Col·lectiva)                  Estèsia - pintura
       
        Del 16 d'octubre al 22 de novembre            JOAN FERRER                             Espais de silenci - pintura
       
        Del 27 de novembre al 10 de gener             ANTONIO MORENO                   L'atzar és breu - fotografia

Més informació

 

Informacions

* Dijous dia 9 de juliol a les 8 de la tarda, a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, tradicional conferència Balmesiana que commemora la mort de Jaume Balmes en la qual la professora de la UVuc-UCC, Carme Rubio Larramona, pronunciarà la conferència "L'obra poètica de Jaume Balmes, uns escrits de primera joventut".

Més informació


* El COAC-CC ha convocat el 5è Concurs Fotogràfic. El tema de la present edició és "L'ombra en l'arquitectura" i el termini finalitzarà el 15 de setembre.

Més informació


* CONVOCATÒRIA DEL PREMI PLANA DE VIC:  El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el patrocini de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, ha convocat el Premi Plana de Vic 2020.
Al premi, dotat amb 3.000€, podran aspirar tots els treballs presentats d'acord amb les bases de la convocatòria que us podeu descarregar aquí en format pdf.
El termini de presentació finalitza el 15 de setembre.

Premi Plana de Vic
Més informació* REVISTA AUSA: El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el nùmero 183 de la revista Ausa. Es va enviar gratuïtament a tots els socis i també podeu consultar-la, en edició electrònica, en línia al RACO.

Recordem que si vuleu deixar de rebre-la al vostre domicili a partir del número 184,  cal que ens ho feu saber enviant un correu a secretaria@patronatestudisosonencs.cat  ?
 
Més informació


* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 32 de la sèrie Monografies, titulat "Vides i Veus del Call. Orígens i consolidació de la comunitat jueva de Vic  (1231-1315)" de la Dra. Irene Llop i Jordana, que ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Recordeu que si sou socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

La societat vigatana del segle XIII és una societat diversa i complexa. Per la seva qualitat de nucli comercial dinàmic, atreu persones d’altres procedències que inicialment apareixen fent negocis puntuals a Vic amb plantejaments dinàmics i actius i que posteriorment acaben establint la seva residència a la ciutat de manera permanent fins a finals del segle XIV. Tenen una particularitat: són jueus i jueves, i coexistiran durant dos segles amb la majoria cristiana de Vic.


Monografies n.32

Com diu l’autora a les conclusions, «Famílies i individus de religió jueva van trobar el seu lloc en una ciutat, Vic, que va créixer mentre la seva comunitat jueva es consolidava». Conèixer la seva història és conèixer la nostra història, i és el primer pas per reconèixer l’empremta que van deixar a la ciutat i reivindicar-la.
Més informacióNotícies


Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç


Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.Si no podeu veure aquest butlletí podeu consultar-lo al nostre web

 

Esteu rebent aquest missatge perquè sou soci i/o esteu subscrit a la llista de correu del Patronat d'Estudis Osonencs. Si no voleu continuar rebent aquest newsletter us podeu donar de baixa.

Email:      (Es requereix una adreça de correu vàlida)             

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats