Butlletí informatiu setmanal

NEWSLETTER 16

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Exposicions

* Fins al 30 d'agost, al Temple Romà exposició de Manolo Gómez "Ja venen, ja venen!".

Manolo Gómez es defineix com a pintor al mateix temps que, paradoxalment, estripa les costures de la pintura sense miraments. «Ja venen, ja venen!» està formada per unes obres realitzades amb dibuix i collage, als quals s’afegeix els textos contundents de diverses cançons del grup punk La Polla Records i les cites extretes de llibres d'història que introdueixen un contrapunt objectiu sobre la repressió. Amb aquests elements les obres van desplegant davant del públic un discurs crític amb els postulats dels règims autoritaris del s. XX -feixisme, nazisme, franquisme-, presents en les obres a través dels seus lemes i de la seva simbologia, però també a través de la repressió que van exercir. Un acte de memòria on passat i present se'ns mostren entrellaçats: l’autoritarisme antidemocràtic d’alguns moviments polítics en auge en l’actualitat, s’alimenta dels feixismes d’altres èpoques, on enfonsa les seves corruptes arrels.
 
Horari de visita:
De dimarts a diumenge: tarda de 6 a 8.

Ja venen, ja venen


Més informació

 

*  Programa d'exposicions al Temple Romà durant l'any 2020
El calendari d'aquest any 2020 el Temple Romà preveia acollir 8 exposicions, que per les circumstàncies que estem vivint, s'ha hagut de modificar.
A l'exposició actual d'en Manolo Gómez, que es podrà visitar fins al 30 d'agost, la seguiran:

        Del 4 de setembre a l'11 d'octubre               ESTÈSIA (Col·lectiva)                  Estèsia - pintura
       
        Del 16 d'octubre al 22 de novembre            JOAN FERRER                             Espais de silenci - pintura
       
        Del 27 de novembre al 10 de gener             ANTONIO MORENO                   L'atzar és breu - fotografia

Més informació

 

Informacions


* Dijous dia 6 d'agost, a les 7 de la tarda als Jardins de La Blava de Roda de Ter, Presentació i tertúlia sobre el llibre Dies hàbils, d'Oriol Prat Altimira, recull guanyador del Premi de poesia Miquel Martí i Pol 2019.
Organitza la Fundació Miquel Martí i Pol.

Més informació


* El COAC-CC ha convocat el 5è Concurs Fotogràfic. El tema de la present edició és "L'ombra en l'arquitectura" i el termini finalitzarà el 15 de setembre.

Més informació


* CONVOCATÒRIA DEL PREMI PLANA DE VIC:  El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el patrocini de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, ha convocat el Premi Plana de Vic 2020.
Al premi, dotat amb 3.000€, podran aspirar tots els treballs presentats d'acord amb les bases de la convocatòria que us podeu descarregar aquí en format pdf.
El termini de presentació finalitza el 15 de setembre.

Premi Plana de Vic
Més informació* REVISTA AUSA: El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el nùmero 183 de la revista Ausa. Es va enviar gratuïtament a tots els socis i també podeu consultar-la, en edició electrònica, en línia al RACO.

Recordem que si voleu deixar de rebre-la al vostre domicili a partir del número 184,  cal que ens ho feu saber enviant un correu a secretaria@patronatestudisosonencs.cat  ?
 
Més informació

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 33 de la sèrie Monografies, titulat "Eduard Junyent i Subirà  (Vic, 1901-1978)", Ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Recordeu que si sou socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

El llibre el conformen les cinc conferències del cicle "Les múltiples facetes d'Eduard Junyent i Subirà" que va tenir lloc a Vic el 2018 i que resseguien la multiplicitat de camps en què el Dr. Eduard Junyent va desplegar la seva actitud creativa d'una banda, i de conservació del patrimoni i la memòria històrica per l'altra, tot plegat en una època ben difícil per a ambdues.
El volum incorpora, doncs, un assaig biogràfic a càrrec de Ramon Ordeig i Mata; l'àmbit tan poc conegut d'Eduard Junyent com a poeta a càrrec de Pere Tió i Puntí; la seva faceta d'arqueòleg, a càrrec d'Imma Ollich i Castanyé; la d'historiador de l'art, a càrrec de Miquel Mirambell i Abancó, i la de museòleg, a càrrec de Marc Sureda i Jubany.

El volum s'ha complementat amb la recuperació d'una Notícia bibliogràfica que Ignàsia Font i Escalé va publicar l'any 1979, arran del traspàs del Dr. Eduard Junyent, en el número extraordinari (91-92) de la revista Ausa amb qué el Patronat d'Estudis Osonencs homenatjava el seu fundador. 

També s'hi ha incorporat una Bibliografia pòstuma elaborada per Ramon Ordeig que completa la d'Ignàsia Font amb les obres sobre ell publicades durant els darrers quaranta anys.

El conjunt creiem que dibuixa amb molta precisió les diverses facetes de la vida i de l'obra d'un home tant rellevant per a la cultura catalana i universal, i molt especialment per a la ciutat de Vic.


 Monografies n.32
Més informació


Notícies


Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç


Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.

 

Si no podeu veure aquest butlletí podeu consultar-lo al nostre web

 

Esteu rebent aquest missatge perquè sou soci i/o esteu subscrit a la llista de correu del Patronat d'Estudis Osonencs. Si no voleu continuar rebent aquest newsletter us podeu donar de baixa.

Email:      (Es requereix una adreça de correu vàlida)             

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats