Butlletí informatiu setmanal

SETMANA 3

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Activitats

* Divendres dia 24 de gener a les 7 de la tarda al Temple Romà, inauguració de l'exposició "Els plecs de la memòria" de Mireia Puntí.
Més informació.

* Dissabte dia 25 de gener a les 12 del migdia, Visita guiada al MUSEU CLARETIÁ de Vic situat a l'interior del Convent de la Mercè, edifici noucentista construit per l'arquitecte Josep M. Pericas l'any 1930.
         
         Data:
Dissabte 25 de gener de 2020.
         Hora de la visita: A les 12 del matí.
         Durada: 1 hora.
         Punt de trobada: Porta principal del Convent de la Mercè (Carrer Sant Antoni M. Claret,8 de Vic). 
         Inscripcions: Les inscripcions s’han de fer abans de divendres dia 24 de gener omplint el formulari que trobareu al nostre web. Enllaç
                                Les places són limitades –25 persones– adjudicades per ordre d'inscripció. 
         Preu: Activitat gratuïta.

Visita Museu Claretià

Es tracta d’un Museu didàctic i molt complert sobre la vida del P. Claret, sobre els llocs on va residir, on va predicar, les activitats que va dur a terme i en general sobre la vida que va tenir. El Museu de Sant Antoni Maria Claret està plantejat a partir de diferents plafons i vitrines agrupades en diferents moments històrics de la vida del P. Claret. En total el Museu contempla 24 plafons i 23 vitrines, a través dels quals hom pot anar ampliant el coneixement de la vida del sant així com de tot allò que va anar sembrant al llarg dels anys.
Més informació.

 

* Dissabte dia 25 de gener a les 6 de la tarda al Temple Romà, conferència titulada "Sant Julià de Valldaneu. Localització, troballa i primers resultats de l'excavació de l'església d'un vilar altmedieval" a càrrec de Jaume Oliver Bruy, tècnic de Cultura i Patrimoni (Aj. Sant Martí de Centelles).
 

Conferència Valldaneu

Més informació.
 

* Dimarts dia 28 de gener a 2/4 de 8 de la tarda al Temple Romà presentació del darrer volum de l’Obra Completa en Edició Crítica (OCEC) de Jacint Verdaguer, "Roser de tot l’any. Dietari de pensaments religiosos" (Verdaguer Edicions, 2019).

Roser de tot l'any
Més informació.


 

Exposicions

* Del 24 de gener a l'1 de març, al Temple Romà exposició de Mireia Puntí i Carné  "Els plecs de la memòria".
 
Horari de visita:
De dimarts a dissabte: matí d'11 a 1 i tarda de 6 a 8.
Diumenges i festius: tarda de 6 a 8.

Exposició Mireia Punti

Els plecs de la memòria esdevé un projecte artístic basat en la necessitat i en la capacitat de recordar. Basat en la voluntat d’aflorar aquella memòria que no es limita únicament a emmagatzemar i amuntegar, sinó la que selecciona, conserva i elabora nous pòsits... És a dir, aquella memòria creativa convertida en un dels embrions del saber de l’ésser humà i, per tant, en una font de coneixement genuïna. La memòria creativa es constitueix, aquí, en l’artefacte ontològic que genera aquest treball, es construeix com a un esdeveniment, retorna com a una apropiació creadora des del passat i apareix com a la veritable matèria que inspira cadascuna de les obres que conformen la mostra. Mireia Puntí ressegueix les empremtes indelebles que troba en el magma dels records i, fins i tot, s’arrisca i s’abisma en el territori dels oblits, a la recerca d’una cartografia emmotllada entre les coordenades de la memòria i del temps. (Ana Palomo)

Més informació

 

Informacions

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 32 de la sèrie Monografies, titulat "VIDES I VEUS DEL CALL. ORÍGENS I CONSOLIDACIÓ DE LA COMUNITAT JUEVA DE VIC (1231-1315)". de la Dra. Irene Llop i Jordana, que ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Els socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

La societat vigatana del segle XIII és una societat diversa i complexa. Per la seva qualitat de nucli comercial dinàmic, atreu persones d’altres procedències que inicialment apareixen fent negocis puntuals a Vic amb plantejaments dinàmics i actius i que posteriorment acaben establint la seva residència a la ciutat de manera permanent fins a finals del segle XIV. Tenen una particularitat: són jueus i jueves, i coexistiran durant dos segles amb la majoria cristiana de Vic.

Com diu l’autora a les conclusions, «Famílies i individus de religió jueva van trobar el seu lloc en una ciutat, Vic, que va créixer mentre la seva comunitat jueva es consolidava». Conèixer la seva història és conèixer la nostra història, i és el primer pas per reconèixer l’empremta que van deixar a la ciutat i reivindicar-la.

Monografies n.32

Més informació.
 

 

Noticies 

Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç
 

Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.  


 

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats