Butlletí informatiu setmanal

SETMANA 8

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Activitats

* Dimarts dia 25 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda al Temple Romà, Conferència dels Amics dels Museus "Alexandre de Riquer i la figura de la dona en el Modernisme. Simbolisme, modernitat i utopia" a càrrec d’Andrea Serrano, doctora en Història de l’Art i educadora del MEV.
Més informació

 

* Dimarts dia 3 de març a les 8 del vespre Assemblea General ordinària anual de socis del Patronat d'Estudis Osonencs - 2020.

Assemblea 2020

Més informació


 

Exposicions

* Del 24 de gener a l'1 de març, al Temple Romà exposició de Mireia Puntí i Carné  "Els plecs de la memòria".
 
Horari de visita:
De dimarts a dissabte: matí d'11 a 1 i tarda de 6 a 8.
Diumenges i festius: tarda de 6 a 8.

Exposició Mireia Punti

Els plecs de la memòria esdevé un projecte artístic basat en la necessitat i en la capacitat de recordar. Basat en la voluntat d’aflorar aquella memòria que no es limita únicament a emmagatzemar i amuntegar, sinó la que selecciona, conserva i elabora nous pòsits... És a dir, aquella memòria creativa convertida en un dels embrions del saber de l’ésser humà i, per tant, en una font de coneixement genuïna. La memòria creativa es constitueix, aquí, en l’artefacte ontològic que genera aquest treball, es construeix com a un esdeveniment, retorna com a una apropiació creadora des del passat i apareix com a la veritable matèria que inspira cadascuna de les obres que conformen la mostra. Mireia Puntí ressegueix les empremtes indelebles que troba en el magma dels records i, fins i tot, s’arrisca i s’abisma en el territori dels oblits, a la recerca d’una cartografia emmotllada entre les coordenades de la memòria i del temps. (Ana Palomo)

Més informació

*  Programa d'exposicions al Temple Romà durant l'any 2020
Aquest any 2020 el Temple Romà acollirà 8 exposicions, que és podran visitar de dimarts a dissabte de 11 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda i els diumenges i festius de 6 a 8 de la tarda.

Programa exposicions 2020 al Temple Romà
Descàrrega't el tríptic
 

Informacions

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 32 de la sèrie Monografies, titulat "VIDES I VEUS DEL CALL. ORÍGENS I CONSOLIDACIÓ DE LA COMUNITAT JUEVA DE VIC (1231-1315)". de la Dra. Irene Llop i Jordana, que ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Els socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

La societat vigatana del segle XIII és una societat diversa i complexa. Per la seva qualitat de nucli comercial dinàmic, atreu persones d’altres procedències que inicialment apareixen fent negocis puntuals a Vic amb plantejaments dinàmics i actius i que posteriorment acaben establint la seva residència a la ciutat de manera permanent fins a finals del segle XIV. Tenen una particularitat: són jueus i jueves, i coexistiran durant dos segles amb la majoria cristiana de Vic.

Com diu l’autora a les conclusions, «Famílies i individus de religió jueva van trobar el seu lloc en una ciutat, Vic, que va créixer mentre la seva comunitat jueva es consolidava». Conèixer la seva història és conèixer la nostra història, i és el primer pas per reconèixer l’empremta que van deixar a la ciutat i reivindicar-la.

Monografies n.32

Més informació.
 

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el número 183 de la revista Ausa. D'aquest nou número, que correspon a l'any 2019, ja es pot consultar la versió electrònica en línia al RACO i està previst enviar-lo gratuïtament a tots els socis en format paper durant la segona quinzena de març.
Ausa 183

Més informació
 

Noticies 
 

* Del 15 de febrer al 17 de maig el Museu Episcopal de Vic acull l'exposició temporal Nord & Sud.  Art Medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350. Comissaris de l'exposició: Marc Sureda i Judit Verdaguer.
Més informació


Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç

 

Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.  


 

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats