Butlletí informatiu setmanal

NEWSLETTER 16

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Exposicions

* Del 4 de setembre a l'11 d'octubre, al Temple Romà exposició col·lectiva «Estèsia».

«Estèsia»: Col·lectiu format per Anna Torres, Carme Simó, Claudio Rojas, Eva718, Juan Niubó, Nick Bedford, Mónica Reche, Rosa Atzur i Xefo Guasch, amb Josep M. Camí com a convidat.

Aquesta col·lectiva de 10 artistes, amb seu al transformat barri del Poblenou, ofereix mirades actuals i personals, lliures de limitacions, alterant i alliberant colors, explorant amb materials, textures, formes i conceptes, incloent també elements representatius de l’evolució tecnològica i social actual. Els artistes ofereixen una mostra de retrats del que senten i pensen, comparteixen les seves emocions i sensacions. «Estèsia» presenta i comparteix la màgia de l’art abstracte com a mitjà permissiu de més possibilitats d’expressió, d’opcions per a l’experimentació en la transmissió de conceptes i emocions, un territori il·limitat per a crear i provocar sensacions.
"Estèsia", del grec sentir.

 
 
Horari de visita:
De dimarts a diumenge: tarda de 6 a 8.
Més informació

 

*  Programa d'exposicions al Temple Romà durant l'any 2020
El calendari d'aquest any 2020 preveia acollir 8 exposicions al Temple Romà, però per la COVID-19 s'han hagut de reprogramar les exposicions i modificar l'horari de visita. 
A aquesta exposició la seguiran:

        Del 16 d'octubre al 22 de novembre            JOAN FERRER                             Espais de silenci - pintura
       
        Del 27 de novembre al 10 de gener             ANTONI MORENO                      L'atzar és breu - fotografia

Més informació
   

 

Informacions


* El COAC-CC ha convocat el 5è Concurs Fotogràfic. El tema de la present edició és "L'ombra en l'arquitectura" i el termini finalitzarà el 15 de setembre.
Més informació


 

PREMI PLANA DE VIC 2020El dia 15 de setembre finalitza el termini de presentació.

El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el patrocini de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, ha convocat el Premi Plana de Vic 2020.
Al premi, dotat amb 3.000€, podran aspirar tots els treballs presentats d'acord amb les bases de la convocatòria que us podeu descarregar aquí en format pdf
.

Premi Plana de Vic
Més informació* REVISTA AUSA: El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el nùmero 183 de la revista Ausa. Es va enviar gratuïtament a tots els socis i també podeu consultar-la, en edició electrònica, en línia al RACO.

Recordem que si voleu deixar de rebre-la al vostre domicili a partir del número 184,  cal que ens ho feu saber enviant un correu a secretaria@patronatestudisosonencs.cat  ?
 
Més informació

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 33 de la sèrie Monografies, titulat "Eduard Junyent i Subirà  (Vic, 1901-1978)", Ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Recordeu que si sou socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

El llibre el conformen les cinc conferències del cicle "Les múltiples facetes d'Eduard Junyent i Subirà" que va tenir lloc a Vic el 2018 i que resseguien la multiplicitat de camps en què el Dr. Eduard Junyent va desplegar la seva actitud creativa d'una banda, i de conservació del patrimoni i la memòria històrica per l'altra, tot plegat en una època ben difícil per a ambdues.
El volum incorpora, doncs, un assaig biogràfic a càrrec de Ramon Ordeig i Mata; l'àmbit tan poc conegut d'Eduard Junyent com a poeta a càrrec de Pere Tió i Puntí; la seva faceta d'arqueòleg, a càrrec d'Imma Ollich i Castanyé; la d'historiador de l'art, a càrrec de Miquel Mirambell i Abancó, i la de museòleg, a càrrec de Marc Sureda i Jubany.

El volum s'ha complementat amb la recuperació d'una Notícia bibliogràfica que Ignàsia Font i Escalé va publicar l'any 1979, arran del traspàs del Dr. Eduard Junyent, en el número extraordinari (91-92) de la revista Ausa amb qué el Patronat d'Estudis Osonencs homenatjava el seu fundador. 

També s'hi ha incorporat una Bibliografia pòstuma elaborada per Ramon Ordeig que completa la d'Ignàsia Font amb les obres sobre ell publicades durant els darrers quaranta anys.

El conjunt creiem que dibuixa amb molta precisió les diverses facetes de la vida i de l'obra d'un home tant rellevant per a la cultura catalana i universal, i molt especialment per a la ciutat de Vic.


 Monografies n.32
Més informació


Notícies


Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç


Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.

 

Si no podeu veure aquest butlletí podeu consultar-lo al nostre web

 

Esteu rebent aquest missatge perquè sou soci i/o esteu subscrit a la llista de correu del Patronat d'Estudis Osonencs. Si no voleu continuar rebent aquest newsletter us podeu donar de baixa.

Email:      (Es requereix una adreça de correu vàlida)             

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats