Butlletí informatiu setmanal

SETMANA 11

Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 


AVÍS TEMPLE ROMÀ: 

Atenent les mesures decretades i les recomanacions sanitàries de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Vic, la Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs ha acordat de suspendre temporalment i fins a nou avís les visites i les activitats al Temple Romà.

Vic, 13 de març de 2020


NOTICIES AJUNTAMENT DE VIC


 

Informacions


* REVISTA AUSA:  El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el número 183 de la revista Ausa
Podeu consultar la versió electrònica en línia al RACO  https://www.raco.cat/index.php/Ausa 

Estava previst enviar-lo gratuïtament a tots els socis en format paper durant aquesta segona quinzena de març, però lamentem informar-vos que s'ha posposat la seva distribució d'acord amb els decrets, recomanacions i mesures preventives per contenir el contagi del coronavirus.
Ausa 183
Més informació
 
 
*
 CONVOVATÒRIA DEL PREMI PLANA DE VIC:  El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el patrocini de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu,  ha convocat el Premi Plana de Vic 2020.
Al premi, dotat amb 3.000 €, podran aspirar tots els treballs presentats d'acord amb les bases de la convocatòria que us podeu descarregar aquí en format pdf. El termini de presentació finalitza el 15 de setembre.

Més informació

* CONVOVATÒRIA DEL PREMI PLANA DE VIC JOVE:  El Patronat d'Estudis Osonencs, amb el patrocini de la Fundació Puig-Porret,  ha convocat el Premi Plana de Vic Jove 2020. 
Al premi, dotat amb 1.000 €, poden optar tots els treballs de recerca de batxillerat elaborats per alumnes dels centres educatius de l'ambit lingüístic català, presentats d'acord a les bases de la convocatòria que us podeu descarregar aquí en format pdf. El termini de presentació finalitza el 29 de maig.  

Més informació

 


* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 32 de la sèrie Monografies, titulat "VIDES I VEUS DEL CALL. ORÍGENS I CONSOLIDACIÓ DE LA COMUNITAT JUEVA DE VIC (1231-1315)". de la Dra. Irene Llop i Jordana, que ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Els socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

La societat vigatana del segle XIII és una societat diversa i complexa. Per la seva qualitat de nucli comercial dinàmic, atreu persones d’altres procedències que inicialment apareixen fent negocis puntuals a Vic amb plantejaments dinàmics i actius i que posteriorment acaben establint la seva residència a la ciutat de manera permanent fins a finals del segle XIV. Tenen una particularitat: són jueus i jueves, i coexistiran durant dos segles amb la majoria cristiana de Vic.

Com diu l’autora a les conclusions, «Famílies i individus de religió jueva van trobar el seu lloc en una ciutat, Vic, que va créixer mentre la seva comunitat jueva es consolidava». Conèixer la seva història és conèixer la nostra història, i és el primer pas per reconèixer l’empremta que van deixar a la ciutat i reivindicar-la.

Monografies n.32

Més informació.

 

Noticies 

Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç

 

Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.  


 

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats