Butlletí informatiu setmanal

SETMANA 47


Patronat d'Estudis Osonencs

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

67a Festa anual Patronat d'Estudis Osonencs

El dissabte 16 de novembre es va celebrar la 67a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs al Temple Romà, seu de l'entitat.
Presidien l'acte els Srs. Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs, Josep Ramon Soldevila, regidor de l'Ajuntament de Vic, Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i Mn. Joan Mir i Tubau representant de la Fundació Puig-Porret.

Els secretaris del jurat del Premi Plana de Vic, Sr. Abel Mirò, i del jurat del Premi Plana de Vic Jove, Sra. Anna Gómez, varen llegir l'acte del jurat donant a conèixer el títol del treball i el nom del guanyador de cada un dels premis:

El veredicte del 32è Premi Plana de Vic, patrocinat per la  Fundació Antiga Caixa de Manlleu. Per unanimitat del Jurat va ser pel treball "L'educació dels minyons de Vic i comarca a l'època Moderna", presentat amb el pseudònim Berenger Negret, que corresponia al Sr. Xevi Camprubí i Pla, Va lliurar el premi el Sr. Miquel Torrents president de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.
Més informació.

El veredicte del 7è Premi Plana de Vic Jove, patrocinat per Institució Puig-Porret. Per unanimitat del Jurat va ser pel treball "CONANGLELL: Recuperació històrica i visual d'una mostra de l'ocupació militar a Catalunya", presentat amb el pseudònim Ausiàs March, que corresponia al Sr. Gerard Serrat Panadero, alumne de l'Institut del Voltreganès. Va lliurar el premi Mn. Joan Mir i Tubau en representació de la Fundació Puig-Porret.
Més informació.

A continuació el Sr. Vicenç Sicília, secretari del Patronat d'Estudis Osonencs, va llegir l'acord de la Junta Rectora en el que, a proposta del Consell d'Estudis, es va decidir nomenar Membre de Mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs 2019 al Grup de Defensa del Ter (GDT).
Més informació.

L'acte va finalitzar amb la conferència del Dr. Marcos Fernàndez-Martínez (PLECO University of Antwerp) titulada "La contaminació per nitrats amenaça la biodiversitat: el cas de les fonts d'Osona".

Després de l'acte es va oferir un petit refrigeri pels assistents.

 

Activitats

,
* Els dies 20 de novembre i el 3 de desembre tindran lloc a Torelló les III Jornades de Memòria Democràtica a Osona: " 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili".
Més informació.

Divendres dia 22 de novembre a les 7 de la tarda, al Temple Romà, presentació del llibre "Viure la missa" de Mossèn Joan Casas, editat per Editorial Balmes. Intervindran Mn. Joan Casas Griera (autor del llibre) i el Dr. Josep Maria Alsina (ex-rector de la Universitat Abat Oliba.
Més informació
.

* Diumenge dia 15 de desembre a les 7 de la tarda a la sala Joaquim Maideu de L'Atlàntida, Concert de Nadal del Patronat d'Estudis Osonencs, "Música de Rossini per a corda", a càrrec del Grup ReBla'T.
Entrada lliure, amb invitació, limitada a l'aforament de la sala.

L'entrada es podrà recollir a les taquilles de l'Atlàntida a partir de la data que és donarà a conèixer més endavant. 
Més informació.

 

Exposicions

* Del 31 d'octubre al 8 de desembre, al temple Romà exposició d'Agustí Penadès  "Acció, procés, configuració" (pintura). Aquesta exposició està coorganitzada per l'Ateneu de Vic i pel Patronat d'Estudis Osonencs.
Horari de visita:
De dimarts a dissabtes:
matí d'11 a 1 i tarda de 6 a 8.
Diumenges i festius: tarda de 6 a 8.

Agustí Penadès ha conreat un estil molt personal, basat en la força del traç, la contundència de la matèria i en l'energia del gest. En la seva obra el material es constitueix en l’element fonamental que determina la forma, ja que és el mateix procés de creació el que va definint la peça. Aquest procés s’inicia sense un pla prefixat prèviament, sense cap mena d’apunts ni d’estudis preparatoris, i va avançant amb grans dosis d’intuïció, de manera que el subconscient de l’artista pugui fluir lliurement, i utilitzant una gran quantitat de materials, que són els fonaments sobre els quals estructura el discurs de l’obra.
Més informació.

 

Informacions

* Del 6 al 30 de novembre la Fundació Miquel Martí i Pol organitza les "Jornades Miquel Martí i Pol 2019" amb un seguit d'activitats que es porten a terme durant diversos caps de setmana del mes de novembre.
Consulta el programa complet

* Notícies 
Podeu consultar-les al nostre web. Enllaç


* Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g


* Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d'Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.

  

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats>

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats