Butlletí informatiu setmanal

NEWSLETTER 19

Butlletí setmanal P.d'EOPatronat d'Estudis Osonencs
 

Informació setmanal Patronat d'Estudis Osonencs

 

Exposicions

* Del 4 de setembre a l'11 d'octubre, al Temple Romà exposició col·lectiva «Estèsia».

«Estèsia»: Col·lectiu format per Anna Torres, Carme Simó, Claudio Rojas, Eva718, Juan Niubó, Nick Bedford, Mónica Reche, Rosa Atzur i Xefo Guasch, amb Josep M. Camí com a convidat.

Aquesta col·lectiva de 10 artistes, amb seu al transformat barri del Poblenou, ofereix mirades actuals i personals, lliures de limitacions, alterant i alliberant colors, explorant amb materials, textures, formes i conceptes, incloent també elements representatius de l’evolució tecnològica i social actual. Els artistes ofereixen una mostra de retrats del que senten i pensen, comparteixen les seves emocions i sensacions. «Estèsia» presenta i comparteix la màgia de l’art abstracte com a mitjà permissiu de més possibilitats d’expressió, d’opcions per a l’experimentació en la transmissió de conceptes i emocions, un territori il·limitat per a crear i provocar sensacions.
"Estèsia", del grec sentir.
 
Horari de visita:
De dimarts a diumenge: tarda de 6 a 8.Més informació

  *  Programa d'exposicions al Temple Romà durant l'any 2020

El calendari d'aquest any 2020 preveia acollir 8 exposicions al Temple Romà, però per la COVID-19 s'han hagut de reprogramar les exposicions i modificar l'horari de visita. 
A aquesta exposició la seguiran:

        Del 16 d'octubre al 22 de novembre            JOAN FERRER                Espais de silenci - pintura
     
        Del 27 de novembre al 10 de gener             ANTONI MORENO         L'atzar és breu - fotografia

Més informació

 

Informacions

* Al canal YouTube del Patronat d'Estudis Osonencs hem penjat un nou vídeo titulat "L'Església Romànica de Sant Esteve de Vinyoles".
N'és autor en Miquel Mirambell i Abancó. Les cançons que s'escolten de fons han estat estretes del CD "Plor de Tórtora - Cançons sobre poemes de Verdaguer" produït pel Patronat d'Estudis Osonenc, que trobareu al Temple Romà.

Podeu veure aquest i altres vídeos del Patronat d'Estudis Osonencs al nostre Canal YouTube ón us podreu subscriure.

Església Romànica de Vinyoles
Més informació

* REVISTA AUSA: El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el nùmero 183 de la revista Ausa. Es va enviar gratuïtament a tots els socis i també podeu consultar-la, en edició electrònica, en línia al RACO.
Aquesta tardor es publicarà el número 184. Recordem que si voleu deixar de rebre-la al vostre domicili,  cal que ens ho feu saber enviant un correu a secretaria@patronatestudisosonencs.cat  ?
Més informació

* El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat un nou llibre, el número 33 de la sèrie Monografies, titulat "Eduard Junyent i Subirà  (Vic, 1901-1978)", Ja està disponible a les llibreries i també al Temple Romà. Recordeu que si sou socis el trobareu a un preu especial si el compreu al Temple Romà.

El llibre el conformen les cinc conferències del cicle "Les múltiples facetes d'Eduard Junyent i Subirà" que va tenir lloc a Vic el 2018 i que resseguien la multiplicitat de camps en què el Dr. Eduard Junyent va desplegar la seva actitud creativa d'una banda, i de conservació del patrimoni i la memòria històrica per l'altra, tot plegat en una època ben difícil per a ambdues.
El volum incorpora, doncs, un assaig biogràfic a càrrec de Ramon Ordeig i Mata; l'àmbit tan poc conegut d'Eduard Junyent com a poeta a càrrec de Pere Tió i Puntí; la seva faceta d'arqueòleg, a càrrec d'Imma Ollich i Castanyé; la d'historiador de l'art, a càrrec de Miquel Mirambell i Abancó, i la de museòleg, a càrrec de Marc Sureda i Jubany.

El volum s'ha complementat amb la recuperació d'una Notícia bibliogràfica que Ignàsia Font i Escalé va publicar l'any 1979, arran del traspàs del Dr. Eduard Junyent, en el número extraordinari (91-92) de la revista Ausa amb qué el Patronat d'Estudis Osonencs homenatjava el seu fundador. 

També s'hi ha incorporat una Bibliografia pòstuma elaborada per Ramon Ordeig que completa la d'Ignàsia Font amb les obres sobre ell publicades durant els darrers quaranta anys.

El conjunt creiem que dibuixa amb molta precisió les diverses facetes de la vida i de l'obra d'un home tant rellevant per a la cultura catalana i universal, i molt especialment per a la ciutat de Vic.


Monografies n.32
Més informació
 

Notícies

* Podeu consultar totes les notícies al nostre web. Enllaç

Xarxes Socials
Twitter: https://twitter.com/estudisosonencs?lang=ca     @EstudisOsonencs
Facebook: https://ca-es.facebook.com/Patronatdestudisosonencs    @Patronatestudisosonencs
Instagram: https://www.instagram.com/patronatestudisosonencs/    @patronatestudisosonencs
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

Llibres
Al Temple Romà podeu adquirir, amb descompte pels socis, qualsevol de les publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs no exhaurides.
Consulteu Publicacions al nostre web.


Si no podeu veure aquest butlletí podeu consultar-lo al nostre web

Esteu rebent aquest missatge perquè sou soci i/o esteu subscrit a la llista de correu del Patronat d'Estudis Osonencs. Si no voleu continuar rebent aquest newsletter us podeu donar de baixa.

Email:      (Es requereix una adreça de correu vàlida)             

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats

 

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats