Notícies

SUBVENCIÓ OBRES TEMPLE ROMÀ: L'Ajuntament de Vic subvenciona parcialment les obres de restauració de la coberta del Temple Romà de Vic, que està previst iniciar l'any 2024.

L'Ajuntament de Vic i el Patronat d'Estudis Osonencs signen un conveni que fa possible iniciar el procés de restauració de la coberta del Temple Romà.

És una obra cofinançada per una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Línia d'obres per a l'execució d'obres de restauració i consolidació d'immobles de notable valor cultural 2023 - 2025)
 i per una subvenció de l’Ajuntament de Vic.

D'acord amb les directrius del Pla Director, s'ha redactat un projecte executiu que,  gràcies a aquestes subvencions, està previst iniciar aquest 2024 i finalitzar al 2025. 

 

17 jun 2024
Més informació

El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat l'anunci de les bases per l’adjudicació de l’ Obres d’execució del projecte de substitució de la coberta del Temple Romà

ANUNCI de les bases per l’adjudicació de l’ Obres d’execució del projecte de substitució de la coberta del Temple Romà.  
Avui dia 18 de juny del 2024 s’anuncia la convocatòria de la licitació oberta  simplificada:

18 jun 2024
Més informació

SUBVENCIÓ OBRES TEMPLE ROMÀ: La Generalitat de Catalunya subvenciona parcialment les obres de restauració de la coberta del Temple Romà de Vic, que està previst iniciar l'any 2024. S'està tramitant la sol·licitud de una altre subvenció amb l'Ajuntament de Vic

D'acord amb les directrius del Pla Director, s'ha redactat un projecte executiu. Les obres estaran subvencionades parcialment pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Línia d'obres per a l'execució d'obres de restauració i consolidació d'immobles de notable valor cultural 2023 - 2025).

17 des 2023
Més informació

Mor el Rvd.Miquel dels Sants Gros i Pujol, membre de la Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs en representació de la Biblioteca Episcopal

Divendres dia 3 de maig a la catedral de Sant Pere de Vic es va celebrar la misa exequial del Molt Il·lustre Rvd. Miquel dels Sants Gros i Pujol que va morir el dia abans a l'edad de 91 anys.
Actualment, entre altres càrrecs, exercia de director de la Biblioteca Episcopal de Vic i de vocal de la Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs en representació d'aquesta entitat.

Al comunicar-vos la seva perdua, la Junta Rectora us convida a adherir-vos al nostre més sentit condol a tots el seus familiars, amics i companys.
A la reunió del dia 7, a proposta del president, s'acordà per unanimitat fer constar a l'acta el reconeixement a la seva implicació i bon fer per la Ciutat, el MEV, Arxiu i Biblioteca Episcopal.   

 

03 mai 2024
Més informació

El dia 18 de maig, a les 12 del migdia, es farà la presentació de la nova recepció del MEV. Museu d'Art Medieval dins dels actes de Dia Internacional dels Museus

Ens plau convidar-vos a la presentació de la nova recepció del MEV, Museu d’Art Medieval.  L’acte serà dissabte 18 de maig a les 12 h al MEV, Pl del Bisbe Oliba, 3 (Vic) dins dels actes del Dia Internacional dels Museus (DIM).
 
Podeu veure tota la programació especial del DIM i de la Nit de Museus al següent enllaç: https://museuartmedieval.cat/mev/noticies/dia-internacional-dels-museus-i-nit-dels-museus-2024/
 
            Oriol Picas Riera
            Director

18 mai 2024
Més informació

El projecte de recerca "Elaboració d'un repositori virtual sobre la figura i obra de JosepTorras i Bages" promogut pel Patronat d’Estudis Osonencs i la Universitat Internacional de Catalunya, rebrà 10.000€ dels ajuts a la recerca Creu Casas Sicart, destinats a promoure la recerca en el context local i comarcal


L’objectiu principal del projecte és presentar i posar en valor la trajectòria vital i l’obra de Josep Torras i Bages a la ciutadania i, en particular, a les persones vinculades a les ciutats on visqué, entre les quals destaca Vic i la seva diòcesi.

30 abr 2024
Més informació

El Patronat d'Estudis Osonencs convoca el 37è Premi Plana de Vic.

A la reunió de la Junta rectora del dia 5 de març de 2024 s'ha acordat convocar el 37è Premi Plana de Vic.
El Premi Plana de Vic, convocat per primera vegada l'any 1987, està dotat amb 3.000€ i es convoca amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Més informació

08 mar 2024
Més informació

El Patronat d'Estudis Osonencs convoca el 12è Premi Plana de Vic Jove

A la reunió de la Junta rectora del dia 5 de març de 2024 s'ha acordat convocar el 12 è Premi Plana de Vic Jove

El Premi Plana de Vic Jove, convocat per primera vegada l'any 2013, té com a objectiu potenciar, distingir i visibilitzar els estudis realitzats en el marc del treball de recerca de batxillerat.

Són els centres els que poden seleccionar els treballs que consideren adequats per a presentar al Premi, i la dotació (1.000€) es reparteix al 50% entre l'autor/a del treball i el propi centre.

El premi es convoca amb el suport de la Fundació Puig-Porret

08 mar 2024
Més informació

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya fa públic un cens amb més de 1.300 artistes identificades a les seves col·leccions i recull algunes de les seves veus a través de l’enregistrament d’entrevistes.

Des del 2019 la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya està impulsant la recerca i l’estudi de les artistes que formen part de les seves col·leccions amb la idea de rescatar-les i recuperar-ne l’obra i la memòria. 

Informació facilitada per Amics dels Museus d'Osona

16 mar 2024
Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats