El proper dilluns 20 de gener a les 19:00 tindrà lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic l’acte de nomenament de Vigatà Il·lustre a Josep Pratdesaba i Portabella (1870 - 1967), persona que va tenir una gran rellevància en la vida cultural de la ciutat de Vic i la comarca d’Osona, i que va ser un dels fundadors del Patronat d’Estudis Osonencs i el seu primer president.
Des del Patronat celebrem aquest reconeixement tan merescut de la ciutat de Vic a una persona que va dur a terme una activitat destacada en diversos camps científics i culturals, com ara l’astronomia, l'agricultura, la fotografia, la meteorologia o la ràdio, i que va tenir també un paper molt rellevant en la història de la nostra institució.
L’objectiu d’aquesta roda de premsa és la presentació als mitjans del projecte de restauració-substitució de la coberta del Temple Romà de Vic, promogut pel Patronat d’Estudis Osonencs, amb la col·laboració i el patrocini de l’Ajuntament de Vic i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Diumenge dia 24 de novembre de 2024 a les 7 de la tarda es celebrarà a l'Atlàntida un Concert de cloenda del 180è aniversari de Música a Vic.
En el decurs de la 72a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs, celebrada el dissabte 2 de novembre al Temple Romà, la Dra Anna Bach, Degana del Consell d'Estudis, va donar a conèixer el nom del Membre de Mèrit 2024 del Patronat d'Estudis Osonencs: Rafel Subirachs Vila i Arnau Tordera Prat.
La Junta Rectora del dia 8 d'octubre, va aprovar per unanimitat la proposta del Consell d'Estudis, presa a la reunió del 27 de setembre, que pel seu foment i contribució a la música catalana, al seu format innovador i als aspectes d’inclusió social i identitat cultural, ambdós són mereixedors del guardó de MM2024.
D’acord amb el protocol es va procedir a llegir els mèrits que els fan mereixedors d’aquesta distinció
Més informació
En el marc de la 72a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs, celebrada al Temple Romà dissabte 2 de novembre de 2024, es varen donar a conèixer el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic, patrocinat per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic Jove, patrocinat per la Fundació Puig-Porret.
En el mateix acte es va fer el lliurament d'ambdós premis als guanyadors.
El MEV ha iniciat el nou cicle d'activitats de l’espai MEV_Km0 amb la commemoració de l'Any Tàpies i el cicle "Saber mirar com Tàpies, un conjunt d'activitats que aglutinen diferents disciplines, tallers, presentacions de llibres, visites guiades, exposicions i moltes altres propostes.
Dijous 17 d'octubre a les 19 h tindrà lloc la conferència "Art i amistat", de Manuel Borja Villel, que repassarà l'obra i la trajectòria d'Antoni Tàpies a través de la seva mirada tant d'expert com amic de l'artista.
Borja-Villel ha estat director de la Fundació Tàpies, del MACBA i del Museu Reina Sofia. És un dels millors experts en Tàpies i és una ocasió única per escoltar-lo.
Activitat gratuïta.
Diumenge 13 d'octubre va vencer el termini per presentar ofertes de la segona licitació de les obres de restauració substitució de la coberta del Temple Romà.
Pel dijous dia 24 d'octubre s'ha convocat la Mesa de Contractació per valorar les ofertes i adjudicar l'obra d'acord amb els criteris establerts les bases.
Lamentablement, no es podrà visitar el Temple mentre s'estigui fent la intervenció.
Es preveu doncs que el conjunt monumental Temple Romà - Castell dels Montcada romandrà tancat de l'11 de novembre de 2024 al 31 de maig de 2025.
Està previst iniciar les obres el 18 de novembre de 2024.
Dissabte 30 de novembre a les 12 del migdia, a l'Escrivania Episcopal de Vic, presentació del llibre "Ramon Corbella i Llobet (1850-1924) i Vallfogona de Riucorb: encarint un gran amor".
Editors: Cossetània i ACBS.
Ponents: Valentí Miserachs, Antoni Pladevall, Ferran Toledano, Luciana Farfalla,...
La propera jornada serà del Maresme i tindrà lloc el dissabte 5 d'octubre, a partir de les 9 hores, a l'Espai Mataró Connecta (Plaça de la Muralla, 21), a Mataró.
Aquesta jornada compta amb la participació del Centre d'Estudis Vilassarencs (CEV), el Centre d'Estudis Comarcals del Segrià (CECS) i diverses associacions de les Terres de l'Ebre.
La Marxa dels Vigatans d’enguany posa l’accent a la recuperació de la memòria històrica des d’un vessant escènic a través de les arts en viu i audiovisuals.
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats