Notícies

El Patronat d'Estudis Osonencs convoca el 37è Premi Plana de Vic.

A la reunió de la Junta rectora del dia 5 de març de 2024 s'ha acordat convocar el 37è Premi Plana de Vic.
El Premi Plana de Vic, convocat per primera vegada l'any 1987, està dotat amb 3.000€ i es convoca amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Més informació

08 mar 2024
Més informació

El Patronat d'Estudis Osonencs convoca el 12è Premi Plana de Vic Jove

A la reunió de la Junta rectora del dia 5 de març de 2024 s'ha acordat convocar el 12 è Premi Plana de Vic Jove

El Premi Plana de Vic Jove, convocat per primera vegada l'any 2013, té com a objectiu potenciar, distingir i visibilitzar els estudis realitzats en el marc del treball de recerca de batxillerat.

Són els centres els que poden seleccionar els treballs que consideren adequats per a presentar al Premi, i la dotació (1.000€) es reparteix al 50% entre l'autor/a del treball i el propi centre.

El premi es convoca amb el suport de la Fundació Puig-Porret

08 mar 2024
Més informació

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya fa públic un cens amb més de 1.300 artistes identificades a les seves col·leccions i recull algunes de les seves veus a través de l’enregistrament d’entrevistes.

Des del 2019 la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya està impulsant la recerca i l’estudi de les artistes que formen part de les seves col·leccions amb la idea de rescatar-les i recuperar-ne l’obra i la memòria. 

Informació facilitada per Amics dels Museus d'Osona

16 mar 2024
Més informació

El Patronat ha celebrat l'Assemblea General ordinària de Socis de l'any 2024.

El passat dimarts 5 de març va tenir lloc al Temple Romà, seu social de l'associació, l'Assemblea General ordinària de Socis del Patronat d'Estudis Osonencs, convocada per la Junta Rectora a la reunió del 6 de febrer.

Resum de l'acte:.
1. Es va aprovar per unanimitat l'acta de l'assemblea del 2023

2. Es va presentar i aprovar per unanimitat els comptes de l'exercici 2023.
3. Es va presentar i aprovar per unanimitat el pressupost de l'any 2024 en curs.

4. Es va presentar un resum de les activitats i projectes de l'any 2023. S'ha publicat un llibre de la col·lecció Monografies i la revista Ausa.
El resum detallat es podrà consultar a la revista Ausa..
5. Es va presentar la previsió d'activitats i projectes per l'any 2024.
                      S'aprovaren per unanimitat el resum d'activitats del 2023 i els projectes previstos per l'any 2024, . 

6. Es va proposar una renovació parcial de la Junta Rectora. L'assemblea ratifica la proposta. La nova composició de la Junta es pot consultar al nostre web


           .

06 mar 2024
Més informació

Presentació del número IX del QMEV, la revista del MEV,

Dia 21 de març, a les sis de la tarda, al MEV, Museu d’Art Medieval presentació del número IX del QMEV, la revista del MEV, . L’acte tindrà com a nucli una conversa entre l’honorable Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, i el Sr. Bernat Puigtobella, director de la revista cultural El Núvol
Les persones interessades a assistir-hi han de confirmar l’assistència al correu informacio@museuartmedieval.cat

07 mar 2024
Més informació

El Patronat d'Estudis Osonencs ha publicat el llibre número 36 de la col·lecció Monografies


S'ha publicat el llibre titulat "LA REVISTA INQUIETUD (1955-1966). Literatura i art en el context sociocultural de mitjan segle XX" del que n'és autora la Dra. Montse Caralt i Sagalés..

Aquest llibre és el número 36 de la col·lecció Monografies. i s'ha publicat amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i de la Generalitat de Catalunya, Memorial Democràtic

13 gen 2024
Més informació

El Patronat d’Estudis Osonencs publica el número 190 de la revista Ausa

S'ha publicat la versió electrònica del número 190 ( Volum XXX) de la revista AUSA.(ISSN electrònic: 2014-1246),

Accés a l'edició digital

La versió en paper s'envia gratuïtament a tots els socis (ISSN paper: 0210-5853)

23 des 2023
Més informació
Felicitació Nadal 2023

HORARI TEMPLE ROMÀ del 24 de desembre de 2023 al 6 de gener de 2024

El Temple Romà estarà tancat els dies:

            Mes de desembre: 24 a la tarda, 25, 26 i 31 tot el dia.

            Mes de gener: 1  tot el dia, 5 a la tarda, 6 al matí. 

La resta estarà obert als horaris habituals.

18 des 2023
Més informació
Animals singulars

Exposició col·lectiva temporal Animals singulars al Museu de l'Art de la Pell comissariada per Miquel Bardagil

Del 25 de novembre al 21 de gener de 2024
Exposició temporal Animals singulars,
al Museu de l'Art de la Pell, una exposició col·lectiva d’artistes referents de l’art actual en diàleg amb l’exposició de Bèsties, els animals en l’art medieval del MEV.

Animals singulars, comissariada per Miquel Bardagil, mostra que l'interès dels artistes pels animals no ha estat una cosa ni excepcional ni excèntrica i que ha estat ben present des de les avantguardes i fins ara.

26 nov 2023
Més informació

Ronald Puppo i Margarida Castells Criballés nomenats Membres de Mèrit 2023 del Patronat d'Estudis Osonencs

En el decurs de la 71a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs, celebrada dissabte 18 de novembre al Temple Romà, es va donar a conèixer el nom del Membre de Mèrit 2023 del Patronat d'Estudis Osonencs: 

La Dra. Anna Bach, Degana del Consell d'Estudis, va llegir l'acord que recull l'acta de la reunió de la Junta Rectora celebrada el proppassat 7 de novembre: La proposta del Consell d'Estudis de nomenar Membre de Mèrit 2023 del Patronat d'Estudis Osonencs a Ronald Puppo i Margarida Castells Criballés. La Junta va acordar el nomenament per unanimitat.
D’acord amb el protocol es va procedir a llegir els mèrits que els fan mereixedors d’aquesta distinció. 
Més informació

L'acte de lliurament de la distinció es farà en una data propera que es donarà a conèixer més endavant.


Retransmissio en directe 

20 nov 2023
Més informació

Guanyadors del 36è Premi Plana de Vic i 11è Premi Plana de Vic Jove ( convocatòria 2023)

En el marc de la 71a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs, celebrada al Temple Romà dissabte 18 de novembre de 2023, es varen donar a conèixer el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic, patrocinat per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic Jove, patrocinat per la Fundació Puig-Porret.

En el mateix acte es va fer el lliurament d'ambdós premis als guanyadors.

Retransmissio en directe 

20 nov 2023
Més informació

El Patronat ha signat un conveni amb el CSUC per publicar en obert la versió digital dels llibres editats pel PEO a la Plataforma MACO. sota una llicència Creative Commons CC BY-NC.

Aviat farà 20 anys que el Patronat d’Estudis Osonencs va avenir-se a ser la primera entitat catalana que publiqués en digital i en obert una revista a RACO. Des de llavors els articles de l’Ausa són més accessibles i més vistos que no pas si només s’haguessin editat de forma impresa.
El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que manté RACO, ha posat en servei la plataforma digital MACO que permetrà publicar a internet monografies acadèmiques catalanes en obert. El PEO vol aprofitar aquesta oportunitat per a que els llibres que edita siguin presents a la xarxa i, per tant, més fàcilment accessibles i usats.

Per fer-ho el Patronat ha signat un conveni amb el CSUC amb el que dona permís per publicar la versió digital dels llibres editats pel PEO a MACO..
Els llibres es difondran convenientment acompanyats d’etiquetes que facilitaran ser trobats a la xarxa i sota una llicència Creative Commons CC BY-NC que permet la difusió en obert d’una obra sempre i quan se citi l’autoria i aquesta difusió no tingui finalitats comercials.


MACO. Monografies Acadèmiques Catalanes en Obert, és una plataforma editorial en obert que ajuda a difondre les monografies culturals i científiques catalanes per tal de dotar d'una major visibilitat la ciència publicada a Catalunya, i facilitar la reutilització de la recerca i augmentar-ne l'impacte.

MACO té per objectiu augmentar la visibilitat i la consulta de les publicacions a través de la xarxa Internet, difonent de forma normalitzada les metadades que descriuen les publicacions, permetent-ne la consulta per mitjà d’una interfície comuna i garantint la preservació dels continguts, tot en benefici de l’interès general i respectant la naturalesa i criteris propis de cada editor i publicació.

Aquesta actuació del Patronat cerca una difusió més gran dels treballs de recerca que publiquem i que considerem beneficiosa tant per als autors, com pel propi Patronat com, molt especialment, per la cultura catalana ja que així facilitem el seu estudi i coneixement.

 

01 nov 2023
Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats