Activitats

Visita guiada a l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic

20 jul 2019

Dissabte dia 20 de juliol, a les 11 de matí Visita guiada a l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. Conduïda per Rafel Ginebra i Molins.  Activitat exclusiva pels socis. Places limitades. INSCRIPCIONS AQUÍ
 Visita guiada pels diferents fons documentals i bibliogràfics que conformen un conjunt únic per l’antiguitat i la complementarietat dels fons. Conduïda per Rafel Ginebra i Molins, arxiver i historiador vinculat a l'Arxiu i Biblioteca Espiscopal de Vic des de 1987. 

L'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic és un conjunt documental i bibliogràfic singular pel seu volum i el seu abast cronològic. Conté la documentació generada al llarg de dotze segles per les institucions eclesiàstiques del bisbat de Vic, i conté també altres fons no eclesiàstics de gran significació que ha anat aplegant al llarg del temps, relacionats tots ells amb territori del bisbat i sobretot amb la comarca d’Osona i comarques veïnes. Conté també la Biblioteca Episcopal, inaugurada el 1806 i que destaca pel volum dels seus fons i per la seva antiguitat, amb manuscrits des del segle VIII, incunables, obres clàssiques d’historiografia i teologia i una col·lecció única de premsa local.
 
Dia i hora: dissabte 20 de juliol a les 11:00.
Lloc de trobada: Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic, C. Santa Maria, 1 (Palau Episcopal).
Activitat exclusiva pels socis. Places limitades asignades per ordre d'inscripció.

 


Visita ABEV

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats