Ruta “ Des d’Auso fins al cel” : Temple Romà de Vic, Casa Pratdesaba i Museu Mediebal (MEV)
Organitza: Xavier Cervera - ForumVicus
DIA: Divendres 29 de setembre
HORA INICI: Cinc grups consecutius.
Dijous dia 21 de Setembre a les 19 h. presentació del llibre "Vençuda però no submisa" de l'historiador Joaquim Albareda.
La presentació es farà a la Sala Modernista del Casino de Vic i anirà a càrrec de Francesc Codina, professor emèrit de la UVic-UCC..
L’origen de les faules i bestiaris és molt reculat en el temps. A Grècia, Isop va posar per escrit un recull de faules en el segle VII a.C, però devien ser molt més antigues. Aquesta classe d’obres, que no distingia entre la descripció de l’animal i el seu simbolisme, de ben segur que va ser molt útil per als artistes que havien de representar animals reals i fantàstics. A la literatura catalana, bestiaris, faules i contes d’animals sempre han tingut una gran acceptació i comptem amb exemples magnífics des del Llibre de les bèsties (1288-1289) de Llull fins als nostres dies.
https://museuartmedieval.cat/mev/activitats/de-faules-i-bestiaris/
Ponent: Juan Carlos Rodríguez Esteban, doctor en Química per la UB i doctor en Traducció, Gènere i Estudis culturals per la UVic-UCC, també membre col·laborador del grup de recerca TEXLICO de la UVic-UCC.
Més informació en aquest article.
Dijous 26 de maig a les 7 de la tarda, al Temple Romà de Vic, s'inaugurarà l'Exposició commemorativa Fidel Bofill "10 anys, 10 quadres".
L'exposició es podrà visitar fins al 9 de juliol.
Horari:
Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.
Dimarts 23 de maig, a les 8 del vespre, al local social de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (Carrer del Pare Xifrè, 1 de Vic), conferència "Una relació inevitable per a un poeta: Santiago Rusiñol i l'astronomia" a càrrec del Dr. Juan Carlos Rodríguez Esteban, Doctor en Química per la Universitat de Barcelona; Màster en Química Industrial per la Universitat de Tarragona i Doctor en Traducció i Estudis Culturals, Tesi sobre Santiago Rusiñol. Universitat de Vic
Ds. 29/04 - 10.30 h
Ruta literària Miquel Martí i Pol. Oberta a tothom amb inscripció prèvia. Lloc de trobada: plaça Verdaguer. Guiatge: Marta Marichalar.
Ds. 6/5 - 10.15 i 12 h
Primer dissabte de mes: visita comentada a la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol. Inscripció prèvia.
Dium. 7/5 - 12 h
Lectura de textos de Miquel Martí i Pol i Joan Vinyoli amb vermut a les terrasses de la Fundació.
Ds. 20/5 - 10.30 h
Tercer dissabte de mes: sessió de Tirescape Miquel Martí i Pol i Roda de Ter. Reserveu la vostra plaça!
Es tracta d’un projecte de prospecció i excavació, on participaran també estudiants, per posar en valor les estructures dolmèniques.
·
Jordi Granero ha anat confegint, amb dedicació, sensibilitat i consistència una obra de gran precisió tècnica, en la que es pot apreciar una gran cura per la llum i la composició. Ha treballat en diverses sèries fotogràfiques – Castellers, Madrid, Camí de Santiago, Setmana Santa a Tarragona entre d’altres- a través de les quals ha anat explorant el valor expressiu tant dels espais com de les persones. Les fotografies urbanes, tant d’interiors com d’exteriors, responen a una mirada general on la llum i la geometria dels elements arquitectònics esdevenen protagonistes, en paral·lel amb la vivesa de l’activitat del carrer. «Sempre buscant la persona», tal com manifesta el mateix fotògraf, il·lustra perfectament la importància de l’element humà i dels retrats en la seva obra.
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats