Notícies

29 set 2023

ForumVicus ha programat pel dia 29 de setembre l'activitat "Pugem a l'observatori Pratdesaba. Un espai únic i encisador", en cinc horaris diferents. Ruta “ Des d’Auso fins al cel”

Ruta “ Des d’Auso fins al cel” : Temple Romà de Vic, Casa Pratdesaba i Museu Mediebal (MEV)
 Organitza: Xavier Cervera - ForumVicus


DIA:                 Divendres 29 de setembre
HORA INICI:   Cinc  grups consecutius.

  1. 18’30 h a 20 h.
  2. 19’00 h. a 20’30 h.
  3. 19’30 h a 21 h.
  4. 20’00 h a 21’30 h.
  5. 20’30 h a 22 h.
DURADA:                          90 min. aprox.
PREU:                               20 €/ persona  ( Inclou guiatge, entrada i aportació de conservació als tres espais històrics )
ACCESSIBILITAT :             Ruta parcialment adaptada . Escales al T.Romà, accés adaptat al MEV  i 96 graons per pujar a la cúpula.
LLOC DE TROBADA :       Davant Temple Romà 5 min.abans de l’hora de cada grup.La recuperació de l’Observatori de Josep Pratdesaba ja és una realitat, després de dos anys d’un treball minuciós i precís per part de l’Agrupació Astronòmica que n’ha restaurat el telescopi i la propietat de Casa Pratdesaba que ha impulsat la rehabilitació de la cúpula amb una gran il.lusió i esforç conjunt.
Després de la pre estrena del passat 10 d’agost on un centenar de persones ja van gaudir de l’experiència encisadora, organitzem noves sessions, que us permetran conèixer la passió i el talent innat que va acompanyar a Josep Pratdesaba al llarg de la seva vida. “ Des d’Auso fins al cel”, és el nom que hem posat a la ruta que us presentem.

Iniciarem el nostre viatge en el punt fundacional d’Auso, al Temple Romà, d’on ell va ser-ne el primer president del Patronat, descobrint en imatges inèdites descobertes a Casa Pratdesaba, una trobada a la Font del Desmai de fa un segle. Seguidament, gaudirem d’una obertura especial i exclusiva del MEV, per tal que tots vosaltres admireu l’art medieval que va fixar la mirada en els astres, davant de peces úniques.
Ens guiarà per aquest viatge mil.lenari, l’historiador Jordi Colom per endinsar-nos en aquest llenguatge simbòlic i a voltes enigmàtic. I com a final de trajecte, el vostre ascens a la cúpula, per gaudir d’aquest espai únic, fins ara mai obert a les visites públiques. En Toni Ylla-Català ens farà volar per l’imaginari de l’astrònom vigatà, explicant-nos la monumental peça bellament recuperada. No farem observació del cel, però sí que des de l’exterior de la cúpula, tindrem una visió especial del Vic Nocturn.
Clourà el nostre viatge, la música que ens interpretarà el jove Oriol Ylla-Català a partir d’una peça que va composar l’actriu Júlia Cervera, amb arranjaments de Jofre Bardolet, per al curtmetratge “El cel sense tu”, impulsat per la productora Indiana Estudio TV, estrenat l’any 2022.
 
                Aquestes noves sessions van destinades a les primeres 100 persones que facin la seva reserva, repartides en 5 grups de 20 persones.
 

 
RESERVES i PAG. : 1-Escrivint per mail demanant plaça indicant la lletra del grup ( no fer cap pagament sense la confirmació de lloc reservat )     reserves@forumvicus.cat       .
                                  2- Un cop us hem confirmat que teniu lloc, fer el pagament per transf. al c.c. ES26 2100 3979 6602 0007 5474  
 
                                               Condicions de la reserva:  Les reserves de lloc una vegada confirmades,si no van seguides del pagament anticipat, les entendrem com un desistiment i podran ser adjudicades a altres persones en llista d’espera, atès que hi ha places limitades.
                                               Cancel·lacions : Podrem acceptar cancel·lacions fins el dimarts dia 26 amb devol·lució dels diners. A menys de 72 h de la visita, per temes logístics no ens serà possible i podreu entregar les vostres places a qui les vulgui gaudir. Gràcies per la vostra comprensió.

Llistat notícies
Pratdesaba

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats