Notícies

20 nov 2023

Guanyadors del 36è Premi Plana de Vic i 11è Premi Plana de Vic Jove ( convocatòria 2023)

En el marc de la 71a Festa anual del Patronat d'Estudis Osonencs, celebrada al Temple Romà dissabte 18 de novembre de 2023, es varen donar a conèixer el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic, patrocinat per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic Jove, patrocinat per la Fundació Puig-Porret.

En el mateix acte es va fer el lliurament d'ambdós premis als guanyadors.

Retransmissio en directe 

El Jurat, format per Maria Dolors Bernal, Maria Roca i Xavier Roviró actuant com a secretari,  del Premi Plana de Vic Jove, en la seva 11a edició, va acordar per unanimitat atorgar el premi al treball titulat "El canyissar de Tona. Valoració ecològica de l’hàbitatde Genís Cunill González, alumne de l'Institut Jaume Callís (Vic).
Va lliurar el premi el Sr. Manel Seuba Riera vocal del Patronat de la Fundació Institució Puig-Porret.

El jurat vol destacar que tots els nou treballs presentats tenen una gran qualitat i tots són dignes de ser premiats, però les bases només permeten que hi hagi un sol treball guanyador.
"Després de deliberar hem acordat, per unanimitat, atorgar el Premi Plana de Vic Jove 2023 al treball: El Canyissar de Tona. Valoració ecològica de l’hàbitat. Valorem el rigor, tant de llenguatge com de tècniques de recerca i el volum de dades recopilades que demostren la importància del Canyissar de Tona i la necessitat de preservar-lo. Destaquem l’impacte que té sobre el terme municipal de Tona i la comarca en general"


El Jurat. format per Carme Muntaner (presidenta), Sebastià Bardolet, Santi Ponce, Miquel Vila (vocals) i Eva Jové (secretària), del Premi Plana de Vic, en la seva 36a edició, va acordar per unanimitat atorgar el premi al treball titulat “Qui és la núvia pintada pel taller dels Gascó al costat d’un moro en una caixa conservada al MEV Museu d’Art Medieval?” Essent l'autor Miquel Mirambell Abancó.
Va lliurar el premi la Sra. Helena Picó Benet, directora de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.


S'han presentat 6 treballs, dels quals dos n'han quedat exclosos d'acord amb el punt 2 de les bases.Tots d'ells d'una gran qualitat.
El premi en metàlic es complementa amb la publicació de l'obra guanyadora.

 

 

Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats