Activitats

19 abr 2018
Ruta Literària de la ciutat de Vic

Presentació del llibre Ruta literària de la ciutat de Vic

Vic és una ciutat literària perquè en conjunt formalitza un concepte i la literatura recull la seva essència en una imatge determinada. Normalment hi ha d’haver una obra significativa que la sintetitzi, com és el cas del Dublín de l’Ulisses de Joyce, la Berlín de Döblin (Berlin Alexanderplaltz), la Trieste de Magris (Microcosmos), la Nova York de J.Dos Passos o de La foguera de les vanitats de Tom Wolfe, que en el nostre cas, salvant les distàncies, seria la Laura a la ciutat dels sants de Miquel Llor. Les ciutats literàries també solen anar associades a l’esplendor dels seus carrers i edificacions, causat per les estructures culturals del poder, com passaria a les capitals dels imperis i al lluïment de les jerarquies que motiven les recreacions literàries. Per exemple: la Roma dels Cèsars, la Còrdova dels Califes, la Viena dels Habsburg, el París borbònic, el Londres victorià, i moltes d’altres.

Més informació

Lliurament de la distinció de Membre de Mèrit 2017 a l'Agrupació Astronòmica d'Osona

El Patronat d'Estudis Osonencs va fer públic el nomenament de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (AAO) com a «Membre de mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs» el 28 d'octubre, en el marc de la seva 65ena Festa Anual. L'anunci es va fer coincidint amb el trentè aniversari de la constitució legal de l'AAO, l'any 1987. De l'entitat distingida, el Patronat d'Estudis Osonencs n'ha destacat, especialment, la seva tasca constant i generosa en la promoció dels estudis astronòmics, en particular, i en la socialització del coneixement i la cultura científica, en general.

Més informació
02 feb 2018
Puig i Cadafalch

El Temple Romà de Vic i Josep Puig i Cadafalch en els primers temps de l'arqueologia clàssica i monumental a Catalunya

En el marc dels actes de l’Any Puig i Cadafalch, que al llarg del 2017 han commemorat el 150è aniversari del seu naixement, el Patronat d’Estudis Osonencs us convida a una conferència sobre la relació de Puig i Cadafalch amb el Temple Romà de Vic.

Més informació
23 set 2017
Flyer de l'esdeveniment

Cicle de conferències de Filosofia. Sobre la Veritat

La pregunta sobre la Veritat, lluny d'ésser una qüestió abstracta reservada als especialistes, és un problema candent que afecta a l'home concret de carn i ossos. Existeix tal cosa com la Veritat? Si és així, l'home és capaç d'accedir a ella? L'esfera pública o política i, fins i tot, la vida quotidiana, haurien d'ordenar-se d'acord amb una idea de Veritat? Quina relació manté l'Art amb la Veritat? Tota ficció és equiparable a la mentida? Al voltant d'aquetes qüestions i de més que puguin sorgir volem dialogar al llarg d'aquest cicle de xerrades sobre la Veritat.

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats