Activitats

Presentació del llibre de Mossèn Joan Casas: Viure la missa

22 nov 2019

A les 7 de la tarda, al Temple Romà presentació del llibre "Viure la missa" de Mossèn Joan Casas, d'Editorial Balmes.

Intervindran:
Mn. Joan Casas Griera (autor del llibre)
Dr. Josep Maria Alsina (ex-rector de la Universitat Abat Oliba)

Mn. Joan Casas Griera (St. Bartomeu del Grau, 1941) fou ordenat sacerdot a Vic el 30 d’agost de 1964. Fou missioner diocesà a Ruanda durant 25 anys. Durant 18 anys fou consiliari nacional de la JOC a Kigali. Obeint el senyor bisbe es reintegrà a Vic,fou rector de tres parròquies i delegat episcopal de la Vida Consagrada. El 30 de març del 2004 fou nomenat vicari episcopal per a l'Acció Pastoral i del Clergat pel senyor bisbe Mons.Romà Casanova. I el 29 de juny rebia el nomenament de capellà del monestir de Carmelites Descalces de Santa Teresa de Vic.

Viure la missa recull les homilies que va pronunciar mossèn Joan Casas Griera en les misses dels dies feiners al monestir de Santa Teresa de Vic a l’agost del 2018. Amb un to confidencial ens fa partícips de la saviesa espiritual que és fruit de viure intensament l’Eucaristia. És també una invitació a la pregària, que pot ajudar d’una manera eficaç a viure el principal misteri
de la nostra fe. En anar recorrent les homilies, també anem coneixent el Joan Casas seminarista, recordant aquells professors i consellers espirituals que anaren formant el seu esperit sacerdotal, el mossèn Joan en els seus anys de missioner a Ruanda, admirat per la fe d’aquella gent senzilla que es desvivia per poder participar en el tresor eucarístic, la seva pregària matinal vorejant les muralles de Vic, camí del convent de Santa Teresa per celebrar-hi la missa, la seva labor com a «missioner de la misericòrdia», que li permet de constatar com en el món d’avui, malgrat tot, Jesús surt a l’encontre amb la seva gràcia misericordiosa en la vida de tants homes i dones, la vida dels quals estava apartada de Déu.

Viure la missa

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats