El Patronat d'Estudis Osonencs s'adhereix, i us convida a assistir, a l'acte d'homenatge que tindrà lloc el dia 14 d'octubre a les 11:30 h, a l'Aula Magna,Facultat de Dret (Av. Diagonal, 684 Barcelona) de la Universinat de Barcelona (UB).
El Dr. Antoni Mirambell i Abancó, traspasat el 21-10-2020, era llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1976), on va obtenir el grau de doctor el 1982 amb la tesi titulada L’emfiteusi en el dret civil de Catalunya, va ser catedràtic de Dret Civil a la Universitat de Barcelona des de 1992, i dirigia el Departament de Dret Privat fins el seu traspàs.
Va tenir una dedicació encomiable a la Universitat de Barcelona, on hi va ocupar, entre d´altres, els càrrecs de secretari del Consell Social (1986-1987), director del Departament de Dret Civil (1993-1996), delegat del rector per a l’adequació legislativa i estatutària (1994-1998), vicerector adjunt al rector i director del Grup UB (1999-2000), i fou síndic de greuges des de 2006 al 2015.
Entre d´altres càrrecs, va ser membre de la Comissió de Codificació de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya (on va presidir diferentes Seccions), vocal del Consell Social de la Llengua Catalana i president del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic (2009-2011).
Era considerat un gran especialista en Dret Civil Català (Dret patrimonial, drets reals, obligacions i contractes) i en Dret Lingüístic i Estatutari de Catalunya.
Va ser membre de la Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs.
S'ha publicat la versió electrònica del número monogràfic doble ( Volum XXX, núm.187-188) de la revista AUSA.(ISSN electrònic: 2014-1246),
Una dotzena de treballs acompanyats dels motius artístics de M. Dinarès.
Accés a l'edició digital
La versió en paper s'envia gratuïtament a tots els socis (ISSN paper: 0210-5853)
Amb motiu de l'exposició "Una caixa, un territori. 125 anys de la creació de Caixa Manlleu", que es va fer al Museu del Ter de desembre de 2021 a l'abril de 2022, es va crear aquest vídeo https://youtu.be/UYzhiBA5pq8?t=519 que formava part de l'exposició, per donar a conèixer la Fundació.
La Fundació, col·labora amb el Patronat d'Estudis Osonencs i patrocina el Premi Plana de Vic, ofert al millor estudi d'interès per a la Comarca d'Osona, que convoca el Patronat des de l'any 1987. Recordem que el termini de presentació de treballs a la convocatòria d'aquest any finalitza el 15 de setembre.
Del 13 de Maig al 12 de Juny.
La Festa Verdaguer és una invitació a gaudir de la llengua, la festa i la poesia des dels llocs verdaguerians. Des de la terra natal de Folgueroles fins a la ciutat i el mar de Barcelona, passant engany per alguns dels cims més alts del Pirineu i el Montseny com són Canigó i Matagalls. És una invitació a recórrer el territori de la llengua, recobert de llocs fets literatura de la mà de Verdaguer.
El cartell d’enguany, renovat, posa al centre la natura i la poesia i afegeix un element, la veu. La fa sentir, la fa visible i deixa que la musicalitat de la llengua també sigui tant valuosa com les paraules. Podeu entrar al cartell sonor, amb veu de Sílvia Bel, i escoltar tot el poema «Se'n cansaran» i veureu la imatge que dibuixa el so i reconèixer com la pròpia natura ens parla i recita els poema. Al programa d’engany també hi trobareu aquesta veu a través de poetes, artistes i de la tradició arrelada de la cançó improvisada.
PROGRAMA FESTA VERDAGUER 2022
La Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs expressa el seu condol per la mort de Francesc Orenes i Navarro, que havia estat professor d’art i disseny a l’Escola Elisava i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, a més d’un reconegut exlibrista i un actiu activista cultural. També havia estat membre del Patronat d’Estudis Osonencs, i responsable de la vocalia d’art i exposicions al Temple Romà de Vic, de 2007 a 2010.
El diumenge 1 de maig a les 6 de la tarda a la Sala Ramon Montanyà de l'Atlàntida, en motiu del dotzè aniversari de l'Alàntida, es fa la reestrena de l'Oda a Verdaguer.
Una producció simfònica coral amb Josep-Ramon Olivé com a bariton solista i més de dos-cents músic i cantants participants.
Més informació
Avui us presentem la nova web d'un projecte que va néixer l'any 2014, gràcies al centenari de la mancomunitat. L'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Diputació de Barcelona, van engegar el projecte amb la voluntat de donar a conèixer tots els diputats de la mancomunitat d'una forma acadèmica i visual.
Dijous dia 7 d'abril a les 9 del vespre l'arqueòloga mediavelista i doctora en Història Medieval, Imma Ollic i Castanyer, pronunciarà el pregó "El mercadal de Vic, on tot va començar" a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic.
En motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) ha realitzat la campanya 'Per un present i futur de recerca local i associacionisme en femení'.
Anna Gómez, vicepresidenta Patronat d'Estudis Osonencs: https://twitter.com/iramunt/AnnaGomez.
A la reunió de la Junta rectora del dia 1 de març de 2022 s'ha acordat convocar el 10è Premi Plana de Vic Jove
El Premi Plana de Vic Jove, convocat per primera vegada l'any 2013, té com a objectiu potenciar, distingir i visibilitzar els estudis realitzats en el marc del treball de recerca de batxillerat.
Són els centres els que poden seleccionar els treballs que consideren adequats per a presentar al Premi, i la dotació (1.000€) es reparteix al 50% entre l'autor/a del treball i el propi centre.
El premi es convoca amb el suport de la Fundació Puig-Porret
A la reunió de la Junta rectora del dia 1 de març de 2022 s'ha acordat convocar el 35è Premi Plana de Vic.
El Premi Plana de Vic, convocat per primera vegada l'any 1987, està dotat amb 3.000€ i es convoca amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.
Més informació
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats