Notícies

15 nov 2020

Vídeo de la 68a Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs

El dissabte dia 14 de novembre 2020. al Temple Romà hem celebrat la 68a Festa Anual del Patronat d’Estudis Osonencs que s’ha realitzat a porta tancada, en el marc de les mesures de contenció de la Covid-19.
L'acte s'ha pogut seguir en streaming al canal YouTube de l’Entitat https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g 

La gravació de l'acte ha quedat penjada a la plataforma. La podeu veure a l'enllaç https://youtu.be/xRwNDgxtolY


 

Volem fer arribar un missatge d'ànims i de suport en aquests temps de patiment per la COVID19.
Malgrat les limitacions que ens ha obligat a suspendre o ajornar activitats, al Patronat d'Estudis Osonencs hem continuat desenvolupant les nostres tasques de recerca i divulgació, l'edició de llibres i vídeos, exposicions al Temple Romà que hem mantingut obert, adaptant-nos a les canviants circumstàncies. Ben aviat es publicarà la revista AUSA i un nou llibre..

Malauradament no hem pogut celebrar aquesta Festa Anual, tan esperada per tots, presencialment. Hem hagut d'adaptar-nos a les restriccions  i celebrar-la a porta tancada, extremant les precaucions i limitant la presència als representants del Patronat, de les entitats que ens donen suport i als premiats. Algunes de les intervencions i la conferència que tancava l'acte, s'han fet per videoconferència.

El Sr. Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonnecs, ha donat la benvinguda als assistents a l'acte, presencials i virtuals, i ha explicat l'estructura d'aquest.
Cedeix la paraula a la Degana del Consell d'Estudis, Sra. Anna Gómez, que explica breument la dinàmica del Premi Plana de Vic Jove i procedeix a llegir l'acta amb el veredicte del jurat del Premi Plana de Vic Jove, el guanyador és el treball Teoria de Grafs i algoritmes; Desenvolupament de l'aplicació CAMINS CALLDETENES, presentat amb el pseudònim Utricularia gibba, que corresponia a Marçal Comajoan Cara, alumne de l'Institut Jaume Callís. La tutora del treball es Alba Blasco.
Ha intervingut per videoconferència la Sra. Anna Maria Carbonell, presidenta de la Institució Puig-Porret, que patrocina el premi, per dir unes paraules i felicitar al guanyador.
El Sr. Francesc Codina felicita el guanyador i fa el lliurament de l'import del premi, que com estableixen les bases es reparteix a parts iguals entre l'autor i el col·legi. En Marçal Comajoan agraeix el premi rebut i fa un breu resum del contingut del treball.

Segueix l'acte amb el veredicte del Premi Plana de Vic. La Dra. Anna Gómez esmenta la qualitat dels treballs que opten al Premi Plana de Vic i dona a conèixer el títol del treball premiat Gabriel Torrent de la Goula TRUCAFORT Lo més gran bandoler de Catalunya (c. 1588 - 1616), presentat amb el pseudònim Artaxerxes. 
Oberta la plica es fa pública la identitat del guanyador Carles Raurell i Vidal.

El Sr. Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, patrocinadora del Premi Plana de Vic, dirigeix unes paraules als assistents, felicita el guanyador al qui fa entrega del premi.
En Carles Raurell agraeix el premi rebut i fa un resum del contingut del treball.

A continuació el Sr. Francesc Codina dóna pas a la proclamació al Membre de Mèrit 2020 del Patronat. El secretari de la Junta Rectora, Vicenç´Sicília, llegeix l'acta de la Junta en què a proposta del Consell d'Estudis es va acordar proclamar nou Membre de Mèrit a la Sra. Josefa Contijoch i Pratdesaba, escriptora, nascuda a Manlleu, que es va donar a conèixer als anys seixanta i és autora d'una extensa obra, poesia, narrativam assaig i traducció.
L'acte del lliurament de les distincions serà en una data encara no fixada i es preveu realitzar a la primavera 2021.

Clou aquesta primera part dels actes de la Festa el Sr. Josep Ramon Soldevila, representant de l'Ajuntament de Vic que felicita a tots els premiats, a les entitats que donen suport a aquests premis, a la Sra. Contijoch i al Patronat.

El Sr. Francesc Codina, dona pas a la Conferència a càrrec del  Dr. Jaume Terradas,

El Dr Jaume Terradas, professor honorari de la UAB, Investigador del CREAF, Membre de l'IEC, intervé per videoconferència pronunciant  la conferència que porta per títol "Epidèmies: salut humana i salut ambiental".

El Sr. Francesc Codina fa la cloenda de l'acte agraint a tots la seva presència i seguiment de l'acte i recordant que el dia 13 de desembre està previst celebrar, un any més, el Concert de Nadal del Patronat d'Estudis Osonencs que, si la situació sanitària ho permet, se celebrarà a l'Atlàntida.

 

Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats