Notícies

06 abr 2022

Nova web del projecte: Els diputats de la Mancomunitat. Diccionari biogràfic il·lustrat!

Avui us presentem la nova web d'un projecte que va néixer l'any 2014, gràcies al centenari de la mancomunitat. L'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Diputació de Barcelona, van engegar el projecte amb la voluntat de donar a conèixer tots els diputats de la mancomunitat d'una forma acadèmica i visual.
 

El projecte recull la identitat de cada un dels personatges, el seu context familiar, social i polític, les seves actuacions més remarcables durant el seu mandat i quin paper van jugar dins de la Mancomunitat, durant el període del 1914 fins a 1923. Tota aquesta informació s'ha pogut recollir gràcies a una cinquantena de col·laboradors i col·laboradores d'arreu del territori. Els centres d'estudi i les publicacions de caràcter local i comarcal han tingut un paper clau per tal de fer realitat el diccionari.

A la web hi trobareu informació sobre el sistema electoral de l'època i les biografies esmentades. Cadascuna de les biografies ha estat redactada per un historiador o historiadora especialitzats.

Després d'una recerca tan llarga i profitosa, us animem a visitar el format digital del projecte, mitjançant la seva pàgina web:  https://www.diputatsmancomunitat.cat/


Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats