Notícies

06 oct 2015

Lliurat a l'Ajuntament de Vic el projecte de consolidació de la volta de ponent del Palau dels Montcada

06/10/2015 El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, va lliurar ahir a la tarda a la regidora d'Urbanisme de Vic, Fabiana Palmero, el projecte de consolidació de la volta de ponent del Palau dels Montcada, un destacat exemple d'arquitectura medieval a la ciutat de Vic. El projecte ha estat redactat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.

 

El projecte té per objectiu reparar les lesions detectades a la volta de ponent de l'edifici medieval del Palau dels Montcada i anular les causes que les han provocat, per tal de contribuir decisivament en la preservació del monument.

El Palau dels Montcada és un destacat exemple de l'arquitectura civil medieval i es troba situat al costat del Temple Romà que és un dels edificis més ben conservats d'arquitectura religiosa romana a Catalunya.

Tots dos monuments estan ubicats a la part més alta del nucli històric de la ciutat i estan declarats Béns Culturals d'Interès Nacional.

El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local  (SPAL) de la Diputació de Barcelona està redactant el Pla director per l'endegament de l'entorn del Temple Romà i el Palau dels Montcada. Aquest treball està en fase de redacció i, d'acord amb el mètode de treball de l'SPAL, es basa en un coneixement profund del conjunt monumental, tant des del punt de vista històric, com arquitectònic i sociològic.

Precisament, va ser en el procés de redacció d'aquest Pla director quan es van constatar i avaluar la gravetat de les lesions que es manifesten en les restes conservades del Palau dels Montcada, especialment a la banda oest. Per aquest motiu ha calgut redactar el projecte que ara s'ha lliurat a l'Ajuntament.

Palau dels Montcada
Foto Diputació de Barcelona


Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats