Notícies

15 nov 2020

Lliurament Premi Plana de Vic Jove 2020

En el marc de la 68a Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs, dissabte 14 de novembre ha tingut lloc el lliurament del 8è Premi Plana de Vic Jove 2020, convocat amb el suport de la Institució Puig-Porret.

La Sra. Anna Maria Carbonell, presidenta de la Institució Puig-Porret, va intervenir i felicitar per videoconferència al guanyador.


 

El Premi Plana de Vic Jove destinat a premiar els millors treballs de recerca d’interès per a la comarca d'Osona, s'ha concedt al treball:
Teoria de grafs i algorismes: Desenvolupament de l’aplicació CAMINS CALLDETENES. realitzat per Marçal Comajoan Cara, de l'Institut Jaume Callís, tutoritzat per Alba Blasco. 

Resum
Trobar la ruta per anar des d’un lloc a un altre és una informació crucial que necessitem si no coneixem el lloc a on anem. A més, sovint ens interessa no només obtenir una ruta que ens porti cap a la nostra destinació, sinó que volem la ruta que, de totes les rutes possibles, és la més curta. En aquest treball de recerca, descobrirem com funcionen els algorismes per trobar la ruta més curta entre dues ubicacions d’un mapa i utilitzarem diverses tècniques per optimitzar-los, com l’ús de funcions heurístiques o la cerca bidireccional. La branca matemàtica de la teoria de grafs, una part de les matemàtiques generalment desconeguda pels estudiants de secundària, és la base en què operen els algorismes que farem servir. Explorarem els conceptes fonamentals de la teoria de grafs i algunes aplicacions que tenen els grafs en el món real. Finalment, gràcies als grafs i als algorismes, desenvoluparem un planificador de rutes pel poble de Calldetenes. A part de poder trobar el camí més curt, el nostre planificador de rutes inclourà addicionalment un visualitzador d’algorismes innovador i únic que mostra com funcionen els diversos algorismes durant la cerca.
També compararem els mètodes utilitzats en el nostre planificador de rutes amb els mètodes utilitzats per Google Maps, el planificador de rutes més utilitzat i avançat del món. 

Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats