Notícies

16 nov 2019

Lliurament Premi Plana de Vic Jove 2019

En el marc de la 67a Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs, dissabte 16 de novembre ha tingut lloc el lliurament del Premi Plana de Vic Jove 2019, patrocinat per Institució Puig-Porret.
Mn. Joan Mir i Tubau, en representació de la Institució Puig-Porret ha lliurat el premi al guanyador.


El Premi Plana de Vic Jove destinat a premiar els millors treballs de recerca d’interès per a la comarca d'Osona, s'ha concedt al treball:

  • CONANGLELL: Recuperació històrica i visual d'una mostra de l'ocupació militar a Catalunya, de Gerard Serrat Panadero, de l'Institut del Voltreganès.   Tutor: Xavier Coromina Camps.
Tal com es va fer constar en el veredicte, el jurat destaca la correcció metodològica i procedimental de la recerca portada a terme, tant en l`ús de les fonts primàries com en l'originalitat i encert en la tria del tema. Més concretament, les evidències d'ocupació militar de la segona meitat del segle XIX a la primera meitat del segle XX, a través d'un estudi de cas i que són una mostra més de riquesa documental i patrimonial d'aquest treball, que permetrà ampliar i endegar noves línies d'estudi en l'àmbit de la història militar de la comarca.

El jurat felicita l'autor, i, també, el tutor del treball, pel seu guiatge i correcció formal, així com als diversos arxius i entitats consultades per facilitar l'accés a la documentació i al suport material utilitzat. El jurat també fa extensiva aquesta felicitació al centre on s'ha portat a terme la recerca. A tots els encoratja a continuar estimulant la recerca i l'estudi sobre temes osonencs entre el jovent amb el doble objectiu de preservar la memòria i el patrimoni arquitectònic, documental i immaterial del País. 


 

Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats