Notícies

10 nov 2018

Lliurament Premi Plana de Vic 2018

En el marc de la 66ena Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs, dissabte 10 de novembre ha tingut lloc el lliurament del Premi Plana de Vic 2018, patrocinat per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.
El senyor Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, va lliurar el premi al guanyador.

En aquesta edició, que era la 31ena, al Premi Plana de Vic, s'hi han presentat vuit treballs. El jurat en el seu veredicte va valorar la gran qualitat dels vuit treballs. Donat que les bases estableixen que el premi és indivisible, el jurat, tenint en compte l’extensíssima feina realitzada, tant en la recopilació i processament de dades, com en la reflexió i la interpretació del fenomen, per la presentació acurada, la gran quantitat de referències que es donen i per la reflexió i treball en buscar un títol representatiu i al mateix temps atraient, va decidir atorgar el premi Plana de Vic 2018 al treball:

  • Abarracats. La pesta de 1650 – 1654 a la Muntanya Catalana de Girona a Manresa, de Francesc Roma i Casanovas
El Jurat prenent en consideració la novetat i originalitat dels temes recomana la publicació del treball premiat i així com també del treball: Literatura i devoció populars a Osona per “lo any de la saquedat” (1817).


Llistat notícies

Direcció

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats