Notícies

04 nov 2016

La Diputació de Barcelona lliura a l'Ajuntament de Vic el Pla director per l'entorn del Temple Romà i el palau dels Montcada

04/11/2016 El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona ha redactat el Pla director per l'endegament de l'entorn del Temple Romà i el palau dels Montcada, dos dels monuments més rellevants de Vic situats a la part més alta del nucli històric de la ciutat. El projecte ha estat lliurat avui pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero.

 

L'objectiu d'aquest treball ha estat facilitar a l'Ajuntament de Vic una eina de gestió com és el Pla director, que permeti programar, de forma eficaç, les futures actuacions vinculades al procés de restauració d'ambdós elements. D'acord amb el mètode de treball de l'SPAL, el Pla director es fonamenta en una anàlisi exhaustiva del conjunt monumental, tant des de l'òptica històrica com des del punt de vista arquitectònic. Quant a la faceta històrica, s'han fet diversos estudis històrics i sondejos arqueològics que aprofundeixen en el coneixement que, fins ara, es tenia del monument, especialment de l'edifici medieval.

Pel què fa al vessant arquitectònic, els treballs que s'han dut a terme com són l'aixecament de plànols, la caracterització de materials, l'estudi d'estabilitat i l'estudi geotècnic, han aportat dades fonamentals per a la correcta redacció del pla.

En base aquesta completa diagnosi, el Pla director del Temple Romà i el palau dels Montcada proposa, valora i planifica els estudis, projectes i obres que caldria executar per tal assolir l'objectiu últim de la seva restauració, el gaudi col·lectiu i el seu traspàs a les generacions futures.

L'Ajuntament de Vic va sol·licitar a la Diputació de Barcelona l'any 2014, la redacció del Pla director d'aquests dos monuments declarats Béns Culturals d'Interès Nacional, atenent als seus valors històrics, artístics i arquitectònics. No en va, el Temple Romà és un dels edificis religiosos d'època romana més ben conservats de Catalunya, i les restes del palau dels Montcada un escàs i destacat exemple d'arquitectura civil medieval.

Aquest treball, gestionat i coordinat per l'SPAL, ha tingut un cost total de 72.968 euros.

FOTO SPAL - Diputació de Barcelona

Pla Director

FOTO SPAL - Diputació de Barcelona


Llistat notícies

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats