Notícies

17 jun 2019

Consulta l'últim número de la revista Ausa (Vol. 28, núm. 181 i 182)

Aquest nou número doble de la revista AUSA, que correspon a l'any 2018, inclou un monogràfic sobre la Guerra Ciivil Espanyola a Osona (1936-1939) en commemoració dels 80 anys del seu acabament, un bloc d'articles miscel·lanis i els habituals bibliografia, crònica i memòria de l'any. 

Ausa és una publicació del Patronat d'Estudis Osonencs. Publicada des de 1952, és de periodicitat semestral i recull estudis de qualsevol disciplina humanística o científica relacionats amb la comarca d'Osona. 

  
"Gràcies a noves fonts d’informació, aquest monogràfic aporta nous coneixements sobre la Guerra Civil a Osona. Un grup de tres articles tracten especialment sobre les conseqüències i els efectes de la Guerra Civil, són el de Josep Casanovas, sobre els bombardejos aeris a Vic; el d’Oriol Dueñas, sobre els danys en el patrimoni religiós i les infraestructures a Osona, i el de Jordi Oliva, referent al cost humà del conflicte a Osona, amb un annex amb una llista de gairebé 1.600 víctimes mortals. Un quart article destaca per la utilització d’informació provinent d’arxius militars, és l’article de Ricard Jiménez i Jordi Plans en el qual expliquen una batalla a Prats de Lluçanès. Finalment, l’article d’Oriol Casellas dona una visió de conjunt sobre el bisbat de Vic durant aquells anys."   

Josep Casanovas i Prat Coordinador del monogràfic Universitat de Vic – UCC

Consulta el sumari

 

Llistat notícies
Revista AUSA n.181-182

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats