Notícies

09 mai 2023

Conferència "Una relació inevitable per a un poeta: Santiago Rusiñol i l'astronomia" a càrrec del Dr. Juan Carlos Rodríguez Esteban al local social de l'Agrupació Astronòmica d'Osona.

Dimarts 23 de maig, a les 8 del vespre, al local social de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (Carrer del Pare Xifrè, 1 de Vic), conferència "Una relació inevitable per a un poeta: Santiago Rusiñol i l'astronomia" a càrrec del Dr. Juan Carlos Rodríguez Esteban, Doctor en Química per la Universitat de Barcelona; Màster en Química Industrial per la Universitat de Tarragona i Doctor en Traducció i Estudis Culturals, Tesi sobre Santiago Rusiñol. Universitat de Vic
 

L’estudi tracta la connexió de Santiago Rusiñol amb el món de l’astronomia, que és excepcional dins la seva relació general amb el món de la ciència, i que, inevitablement, es decanta cap a aspectes espirituals.
S’analitzen detalladament les evidències d’aquesta connexió, especialment pel que fa a la producció literària, tant en les obres més líriques com en articles de premsa. Finalment, s’identifiquen les fonts i les influències que l’artista va utilitzar per desenvolupar el tema en alguns textos. 

La revista Ausa número 189 va publicar l'article del Dr. Rodríguez Esteban, Juan Carlos. «Santiago Rusiñol I Manlleu, Una Relació Poc Cordial»
1 
En aquest article s’analitza el text d’una placa commemorativa d’homenatge a Santiago Rusiñol, instal·lada a la Font de la Teula a Manlleu, a la riba dreta del Ter, on es poden trobar diverses imprecisions relatives a la vida de l’artista. Aquest fet puntual és indicatiu de la desconnexió entre Rusiñol i la ciutat, de la qual s’estudien les causes.
https://raco.cat/index.php/Ausa/article/view/407271/505213


1   Rodríguez Esteban, Juan Carlos. «Santiago Rusiñol I Manlleu, Una Relació Poc Cordial». Ausa, [en línia], 2023, Vol. 30, Núm. 189, p. 419-428, doi:10.34810/ausav30n189id407271.

Llistat notícies
Conferència AAO

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats