Activitats

Cicle de Ciències - Conferència del Dr. Carles Flaquer

19 nov 2022

Conferència titulada “Recerca a partir de xarxes de persones: El cas del Grup de Recerca de Biodiversitat i Bioindicadors (BiBio)”  a càrrec del Dr. Carles Flaquer (Museu de Ciències Naturals de Granollers).

La conferència es farà en el marc de la Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs 2022
.


La ciència participativa (o ciència ciutadana) és la contribució del públic general en activitats d’investigació científica. Els participants voluntaris proveeixen de dades als investigadors i adquireixen nous coneixements i habilitats. En els darrers anys, molts projectes de ciència participativa han sigut claus per recollir dades de biodiversitats a Catalunya. Seguint ocells, mamífers, papallones, líquens o orquídies, milers de persones voluntàries han aportat dades molt valuoses que han acabat esdevenint treballs científics de primer nivell.
En veurem alguns exemples en aquestes dues xerrades, el 5 i 19 de Novembre, al Temple Romà de Vic
.


 

Carles Flaquer. Doctor en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009). Després de passar pel sector privat, fent estudis d’impacte de grans infraestructures d’obra pública el 1997 inicia un seguit de col·laboracions en projectes d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers. L’any 2004 entra a formar part de la plantilla del Museu i crea l’Àrea d’Investigació de Quiròpters de la qual després passa a ser el coordinador. Des del 2016 realitza tasques de relacions públiques i cerca de finançament pel Museu de Ciències Naturals de Granollers. Internament dona suport a direcció en la coordinació d’equips del grup de recerca BiBIO.

Cicle_Ciències_2022.pdf

Cicle Ciències 2022 PEO

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats