Activitats

05 mar 2024
Assemblea General Socis 2024

Assemblea general ordinària anual de socis del Patronat d'Estudis Osonencs - 2024

La Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs, a la reunió del dia 6 de febrer, ha acordat convocar l'Assemblea General ordinària de Socis pel proper dimarts dia 5 de març a les 8 del vespre al Temple Romà de Vic.

 

Més informació
26 gen 2024
La paraula i el món. Lluís Solà

Presentació del llibre "La paraula i el món" de Lluís SolàDivendres 26 de de gener a les 7 del vespre al Temple Romà de Vic, presentació del llibre "La paraula i el món" de Lluís Solà. Editat per Edicions de 1.984, S.L.


 

Més informació
19 gen 2024
Exposició Món - Marta Casasas

Exposició de Marta Casasas


Fins al 3 de març es podrà visitar al Temple Romà l' exposició de Marta Casasas.
 


Horari:
           Matí:  de dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h

Més informació
19 gen 2024
Exposició Món - Marta Casasas 2024

Inauguració de l'Exposició "Món" de l'artista Marta Casasas

Divendres 19 de gener a les 7 de la tarda es farà al Temple Romà la inauguració de l'exposició "MÓN" de Marta Casasas Riba.

L'exposició es podrà visitar fins el 3 de març.

Horaris
Matí:    de dimarts a dissabte, d'11:00 a 13:00 h.
Tarda:  de dimarts a diumenge, de 18:00 a 20:00 h.

Més informació
11 gen 2024
Seminari La memòria de la darrera carlinada a la

Seminari: La memòria de la darrera carlinada a la "Muntanya Catalana"Dijous 11 de gener de 2024, a les 7 del vespre, al Temple Romà de Vic. Seminari: La memòria de la darrera carlinada a la "Muntanya Catalana"
Amb motiu dels 150 anys dels fets de Collformic.

Organitzen:
Patronat d'Estudis Osonencs
Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès
Associació d'Estudis Torellonencs


Amb el suport de l'IRMU

                                Activitat gratuïta i oberta a tothom.

 

Més informació
17 des 2023
Concert Nadal PEO 2023

Concert de Nadal del Patronat d'Estudis Osonencs 2023Diumenge 17 de desembre a les 6 de la tarda a la sala 2 Joaquim Maideu de L'Atlàntida: Concert de Nadal del Patronat d'Estudis Osonencs.  

Organitza el Patronat d'Estudis Osonencs amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic i L'Atlàntida.REPERTORI
Dmitri Xostakóvitx: Trio núm. 1 en do m, op. 8 (1924) 13’
Dmitri Xostakóvitx: Quintet amb piano en sol m, op. 57 (1940) 35’

ARTISTES
Raúl García i Sarah Bels, violí
David Derrico, viola
José Mor, violoncel
Lluís Rodríguez Salvá, piano

PROGRAMA
Els mestres de l’OBC s’uneixen per presentar-nos dues obres de Dmitri Xostakóvitx que confronten l’estudiant adolescent amb el reconegut compositor.

Xostakóvitx va escriure el Trio núm.1 en do menor, op. 8 l’estiu del 1923 sota l’influx d’un gran enamorament de joventut. Titulat originalment Poema, el trio és un himne a l’amor. El seu estil postromàntic ja prefigura algunes de les característiques del llenguatge únic del seu autor: melodies líriques acolorides per harmonies aspres, contrastos sobtats de caràcter, insistència en ritmes repetits i textures contingudes.

Per la seva banda, el Quintet amb piano en sol menor, op. 57 del 1940 va tenir un èxit de públic i de crítica immediats i encara avui dia és una de les obres de cambra més interpretades del seu autor. El quintet està exempt de la tensió, la sàtira i l’angoixa pròpies de l’obra de Xostakóvitx i es caracteritza pel seu encant seductor, la seva vitalitat i unes melodies molt encomanadisses.


PROGRAMA  DE MÀ (format pdf)

Més informació
13 des 2023
Cicle Ciències 2023

Cicle de Ciències 2023 - Conferència a càrrec de la Dra.Teresa Cervera


Dimecres 13 de dessembre a les 7 del vespre, al Temple Romà, conferència titulada "La transició forestal a Catalunya. Evolució del paisatge agrari a les comarques centrals", a càrrec de Teresa Cervera Zaragoza, Doctora enginyera de forests i Cap de l'Àrea de Foment de la Gestió Forestal Sostenible del Centre de la Propietat Forestal.

Més informació
01 des 2023
exposició grup Matèria

Exposició Grup Matèria

Fins al 14 de gener de 2024 es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria"  del Grup Matèria.
 Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

El grup MATÈRIA, proposa una sèrie de set ARAS, Taules o Altars individuals, cadascun realitzat per cada artista del grup, on es representen rituals sagrats o profans dedicats a diferents cultes i litúrgies, privats o col·lectius, atàvics o contemporanis, relacionats amb el cosmos i el món, l'ànima i el cos, el cel o l'infern, el sublim i el mundà. Es tracta de sacralitzar de nou el temple a través de l'art, amb la revisió dels mites i els arquetips de la cultura popular: vida, mort, espiritualitat, regeneració, sacrifici, etc.

Més informació
01 des 2023
Inauguració exposició Grup Matèria

Inauguració de l'Exposició "El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria" del Grup Matèria.


Divendres dia 1 de desembre a les 7 de la tarda, inauguració de l'exposició "El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria"  del Grup Matèria.


L'exposició es podrà visitar fins al 14 de gener de 2024.

Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

El grup MATÈRIA, proposa una sèrie de set ARAS, Taules o Altars individuals, cadascun realitzat per cada artista del grup, on es representen rituals sagrats o profans dedicats a diferents cultes i litúrgies, privats o col·lectius, atàvics o contemporanis, relacionats amb el cosmos i el món, l'ànima i el cos, el cel o l'infern, el sublim i el mundà. Es tracta de sacralitzar de nou el temple a través de l'art, amb la revisió dels mites i els arquetips de la cultura popular: vida, mort, espiritualitat, regeneració, sacrifici, etc.

Més informació
28 nov 2023
Cicle Ciències 2023

Cicle de Ciències 2023 - Conferència a càrrec de Carla Vilarasau


Dimarts 28 de novembre a les 7 del vespre, al Temple Romà, conferència titulada "Els boscos osonencs i els incendis forestals", a càrrec de Carla Vilarasau Rives, enginyera forestal i tècnica de projectes de l’Àrea d’Educació i Sensibilització a la Fundació Pau Costa.

 

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats