Activitats

28 oct 2022
De l'autocràcia a la democràcia.

Presentació llibre " De l'autocràcia a la democràcia. Jaume Balmes i Alexis de Tocqueville (1800/1850)Divendres dia 28 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre, al Temple Romà, presentació del llibre "De l'autocràcia a la democràcia. Jaume Balmes i Alexis de Tocqueville (1800/1850)", de Josep Maria Font Purtí.

La presentació anirà a càrrec del mateix autor, Josep Maria Font, acompanyat del Dr. Josep Maria Alsina, professor emèrit de la UB i rector honorari de la Universitat Abat Oliva i de la Dra. Núria Molas, professora de la UB.


 

Més informació
27 oct 2022
Escola número 2 Prípiat

Exposició de David Burillo

Dijous 27 d'octubre es va fer la inauguració de l'exposició de fotografia "Retorn a Prípiap, la ciutat desolada" de l'artista David Burillo.

L'exposició es podrà visitar al Temple Romà del 27 d'octubre al 27 de novembre.

Horari:
Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h

Més informació
27 oct 2022
Inauguració de l'Exposició

Inauguració de l'Exposició "Retorn a Prípiat, la ciutat devastada"Dijous 27 d'octubre a les 7 de la tarda, al Temple Romà, inauguració de l'exposició del fotògraf David Burillo sobre la ciutat de Prípiap, epicentre de l'accident de la central nuclear de Txernòbil. Hi participarà el periodista Lluís Caelles, que ha visitat la central nuclear i que està disposat a establir un diàleg amb els assistents sobre la situació actual de la guerra d'Ucraïna, de la qual està fent el seguiment en directe com a corresponsal de TV3.
 

Més informació
25 oct 2022
Jornada de Treball d'Asencat a Osona

Jornada de Treball d'Asencat (Osona, Berguedà i Maresme)


Dimarts dia 25 d'octubre, d'11 a 14 h,  se celebrarà al Temple Romà de Vic una Jornada de Treball dels Sèniors del Berguedà, del Maresme i d'Osona de l'Associació Asencat.

Per aquesta raó el Temple Romà romandrà tancat als visitants durant tot el matí. 
Disculpeu les molèsties. 

Més informació
13 oct 2022
Presentació Llibre Pobresa

Presentació del llibre "Pobresa"El proper dijous dia 13 d'octubre, a les 7 de la tarda, presentació al Temple Romà de Vic de la darrera novetat editorial de Verdaguer Edicions, Pobresa. Amb la intervenció de l'autor, Pere Tió, del dramaturg Pep Paré i de l'autora de l'epíleg, la poeta Maria Sevilla. L'acte comptarà amb la lectura de poemes a càrrec de les rapsodes Dolors Rusiñol, Mercè Estrada i Margarida Tió.
 

Més informació

Jornades Europees de Patrimoni JEP2022

Dissabte dia 8 d'octubre a les 11h  al Temple Romà, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, Conferència "Criteris, teoria i pràctica en les actuacions fetes al Temple Romà de Vic des de la seva descoberta" a càrrec de l’arquitecte Miquel Surinyach.
Aquest acte s'emmarca en els actes de commemoració dels 140 anys de la descoberta del Temple Romà i dels 70 anys del Patronat d’Estudis Osonencs.

https://patrimoni.gencat.cat/ca/activitat/actuacions-arquitectoniques-al-temple-roma-de-vic

 

Més informació

Col·loquis de Vic (CdV): La llengua

Els dies 6 i 7 d'octubre es farà la 27a edició d' "Els Col·loquis de Vic (CdV)".
Una trobada i un debat entre els professionals de les humanitats i els millors especialistes universitaris del moment per tal d’aprofundir un tema comú. 


Ara fa poc més de 25 anys que vam iniciar els Col·loquis de Vic. Amb pocs anys ha esdevingut una referència ineludible pels professionals de les humanitats tant de Catalunya, de les Illes Balears, com del País Valencià.

Tots els actes es realitzaran a la seu del Consell Comarcal d’Osona, Carrer Ramon d’Abadal, 5, 3a planta, Vic

Més informació
01 oct 2022
IX JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

IX JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA


Dissabte 1 d'octubre al Temple Romà de Vic, tindrà lloc la IX Jornada d'Història de l'Astronomia i de la Meteorologia.

Aquesta
propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, malauradament endarrerida un any per causa de la pandèmia, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la IX Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Més informació
29 set 2022
MM2021 - Joan Furriols

Acte lliurament guardó Membre de Mèrit 2021

Dijous 29 de setembre a 2/4 de 8 del vespre, al Temple Romà es farà l'acte de lliurament de la distinció de Membre de Mèrit 2021 del Patronat d'Estudis Osonencs a l'artista vigatà Joan Furriols.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.


 

Més informació
17 set 2022
Jornada La Selva

II Cicle de Jornades de Debats 2022. Transició Energètica i Territori. LA SELVAQUARTA SESSIÓ: LA SELVA

Dissabte dia 17 de setembre de 2022 de 10 a 13h. a l'Auditori Municipal  de Santa Coloma de Farners.

La sessió es farà presencialment a l'Auditori de Santa Coloma de Farners i es retransmetrà en streamig https://noalamatselva.cat/TEiTselva


La crisi del sistema energètic actual no renovable i els seus efectes sobre els recursos, el canvi climàtic i el medi ambient fan necessari un nou model energètic per al desenvolupament sostenible de la nostra societat, en el qual el territori serà clau.

El propòsit del present Cicle de Jornades Debat és posar en comú el coneixement sobre aquesta problemàtica i avançar en la reflexió sobre les accions a emprendre en el territori per a la transició a les fonts d'energia renovable.

En aquesta segona edició del Cicle de Debats 2022. Transició Energètica i Territori, el Col·lectiu per a un Nou Model Energètici Social Sostenible (CMES) es proposa desenvolupar aquesta reflexió conjunta amb el Patronat d'Estudis Osonencs (PEO), el Centre d'Estudis Ribagorçans (CERib) i el Centre d'Estudis Selvatans (CES).


►Auditori de Santa Coloma de Farners,
   Carrer de la Malva, 55  
   17430 Santa Coloma de Farners.


 

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats