Activitats

Exposició Grup Matèria

Fins al 14 de gener de 2024 es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria"  del Grup Matèria.
 Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

El grup MATÈRIA, proposa una sèrie de set Ares, Taules o Altars individuals, cadascun realitzat per cada artista del grup, on es representen rituals sagrats o profans dedicats a diferents cultes i litúrgies, privats o col·lectius, atàvics o contemporanis, relacionats amb el cosmos i el món, l'ànima i el cos, el cel o l'infern, el sublim i el mundà. Es tracta de sacralitzar de nou el temple a través de l'art, amb la revisió dels mites i els arquetips de la cultura popular: vida, mort, espiritualitat, regeneració, sacrifici, etc.

Més informació
26 oct 2023
Seixantisme

Debat sobre el Seixantisme a propòsit del llibre de Marta Vallverdú Seixantisme. L'esclat cultural català dels 60


Dijous 26 d'octubre a les 7 de la tarda, al Temple Romà, debat a propòsit de la publicació del llibre "Seixantisme: L'esclat cultural català dels 60", de Marta Vallverdú (L'AVENÇ, 2023), Premi Serra d'Or de Recerca en Humanitats, amb la mateixa autora i Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs.

Més informació

Jornada D’Ausa a Vic. Trobada del Centre d'Estudis del Bages i el Patronat d'Estudis Osonencs


Jornada D'Ausa a Vic.
Trobada del Patronat d'Estudis Osonencs i Centre d'Estudis del BagesEl Patronat d'Estudis Osonencs i el Centre d'Estudis del Bages hem organitzat unes trobades dels socis d'ambdues associacions. El dissabte 3 de juny es vàrem trobar a Manresa i el dissabte 21 d'octubre ens trobarem a Vic.

Més informació

Exposició Miquel Ordeig

Fins al 26 de novembre es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "Abstracte Quàntic IV"  de l'artista Miquel Ordeig.

Pintura. Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

Ens trobem davant d’una pintura abstracta, dinàmica i colorista, d’orientació matèrica pel tractament de la pasta pictòrica, la pinzellada, la taca, l’esquitx, el degoteig, l’ús de l’esprai ... La presència de materials afegits li dóna tridimensionalitat. Miquel Ordeig pinta des del sentiment, sovint agombolat per la música, a la recerca d’algun element essencial que se situa més enllà de la matèria i de l’aparença de la realitat, en un meditat i pausat procés d’introspecció que ens convida a la reflexió.

Més informació
13 oct 2023
JEP 2023 - Patronat Estudis Osonencs

Jornades Europees de Patrimoni JEP2023


Divendres dia 13 d'octubre a les 7 de la tarda,  al Temple Romà, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, conferència de Xavier Pallàs entorn el patrimoni viu dels campaners i les campanes. L'activitat se centrarà en una xerrada titulada "El naixement d'una campana. Els fonedors de campanes de Vic".

Seguidament, a 2/4 de 9,  demostració de diferents tocs de campanes des del campanar de la Catedral de Sant Pere de Vic que es podrà escoltar des de la plaça del Bisbe Oliba, davant del Museu d'Art Medieval (MEV).

Acte organitzat pel Patronat d'Estudis Osonencs i Catalonia Sacra.

Més informació

Conferència Giuseppe Di Giacomo sobre WagnerDijous 5 d'octubre a les 7 del vespre al Temple Romà, conferència del Professor Giuseppe Di Giacomo sobre  "La música de Wagner i les idees".

Activitat co-organitzada amb L'Atlàntida.

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats