Activitats

Exposició Grup Matèria

Fins al 14 de gener de 2024 es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria"  del Grup Matèria.
 Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

El grup MATÈRIA, proposa una sèrie de set Ares, Taules o Altars individuals, cadascun realitzat per cada artista del grup, on es representen rituals sagrats o profans dedicats a diferents cultes i litúrgies, privats o col·lectius, atàvics o contemporanis, relacionats amb el cosmos i el món, l'ànima i el cos, el cel o l'infern, el sublim i el mundà. Es tracta de sacralitzar de nou el temple a través de l'art, amb la revisió dels mites i els arquetips de la cultura popular: vida, mort, espiritualitat, regeneració, sacrifici, etc.

Més informació

Exposició Miquel Ordeig

Fins al 26 de novembre es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "Abstracte Quàntic IV"  de l'artista Miquel Ordeig.

Pintura. Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

Ens trobem davant d’una pintura abstracta, dinàmica i colorista, d’orientació matèrica pel tractament de la pasta pictòrica, la pinzellada, la taca, l’esquitx, el degoteig, l’ús de l’esprai ... La presència de materials afegits li dóna tridimensionalitat. Miquel Ordeig pinta des del sentiment, sovint agombolat per la música, a la recerca d’algun element essencial que se situa més enllà de la matèria i de l’aparença de la realitat, en un meditat i pausat procés d’introspecció que ens convida a la reflexió.

Més informació

Exposició Konvent

Fins al 15 d'octubre es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "El Konvent a Vik"  del col·lectiu Konvent.Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

Konvent és un espai que acull un col·lectiu creatiu situat a Berga i que es defineix a si mateix com un laboratori experimental. Les activitats que genera i hostatja se situen en un àmbit no institucional, apostant pels diferents àmbits de creació, des de les arts plàstiques a la música, des de l’escriptura a la gastronomia, des dels esdeveniments populars a les intervencions en el paisatge o el medi urbà en un compromís amb el risc, la rigorositat i la innovació.


 

Més informació

Exposició Kima Guitart

Fins al 3 de setembre es podrà visitar al Temple Romà l' exposició "Plouen Pregàries"  de l'artista Kima Guitart.

Escultura, pintura. Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte de 11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h.

L’obra de Kima Guitart té el seu punt de partida en l’art tèxtil i en el seu interès en la pintura sobre teixits de seda. D’un estil molt personal, incorpora tècniques pictòriques de Xina i Japó passades per un tamís mediterrani. A «Plouen Pregàries» ens presenta dos grups escultòrics formats per estructures metàl·liques que integren un conjunt de peces de teixits de seda acolorits, on el sentit escultòric de l’espai, el traç de la pintura i la volatilitat de l’art tèxtil s’enxarxen per crear una obra potent i delicada alhora.

Més informació

Univers Dodas

Al Temple Romà durant tot el dia, tindrà lloc la jornada "UNIVERS DODAS" dedicada a la poeta Anna Dodas.
Es faran dues conferències al matí i dues a la tarda.

Més informació

Esbartada a la Font del Desmai (Folgueroles)

Diumenge 4 de juny de 2023 a 2/4 de 12, tradicional Matinal Literaria a la Font del Desmai (Folgueroles) organitzada pel Patronat d'Estudis Osonencs.

Més informació
03 jun 2023
Vetllades filosòfiques 2023

Conferència "El desig d'avançar la mort. Una mirada clínica i antropològica"


Dissabte 3 de juny a les 7 del vespre al Temple Romà de Vic, Conferència  “El desig d'avançar la mort. Una aproximació clínica i antropològica" a càrrec de la Dra. Andrea Rodríguez (Universitat Internacional de Catalunya) 

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats