Activitats

Vetllada filosòfica: "Educació i Veritat" al Temple Romà de Vic.

12 abr 2019

L'activitat consistirà en dues ponéncies al voltant del tema "Educació i Veritat". 

Presenta i modera:
Ignasi Roviró Alemany (Catedràtic d'estètica a la facultad de filosofia de la Universitat Ramon Llull i director del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic)

Ponències:
"Consells de Sócrates a pares apurats"
del Dr. Josep Monserrat Molas (Degà de la facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona).
"L'ofici de savi" del Dr. Óscar Yecid Aparicio Gómez (Professor, investigador i assessor pedagògic en diverses universitats colombianes; ha estat degà de la facultat de filosofia de la Universidad Santo Tomás de Bogotá).

Aforament limitat. Per inscripcions aquí


La reflexió filosòfica sobre l'art d'ensenyar, en els seus inicis a l'antiga Grècia i en el seu ulterior desplegament a l'Edat Mitjana, estava estretament unida a la reflexió sobre la veritat. L'ensenyament era considerat com una via per conduir l'home vers la seva plenitud i perfecció, vers la seva felicitat, que era situada en aquella activitat per la qual l'home es distingeix de les bèsties: la contemplació, en la mesura que li és possible, de la veritat. Les pedagogies emergents, en canvi, semblen haver renunciat a la noció de "veritat" (ni que sigui com a aspiració) per posar al centre la de "competència". Davant d'aquest panorama, considerem essencial abordar una problemàtica tan actual com la de l'educació tenint en compte les aportacions del pensament clàssic i medieval.

Col·laboren:  Institut Ramon Muntaner, Institució Puig-Porret, Ajuntament de Vic, Ateneu de Vic
 


Educació i Veritat

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats