Activitats

Vetllades sobre filosofia - El Bé metafísic - ACTE SUSPÈS

04 jun 2020

- ACTE SUSPÈS

Dijous 4 de juny, a les 18:30 h. a la Sala d'actes Torras i Bages del Seminari de Vic, tercera jornada sobre filosofia: Vetllades sobre el bé.

Tercera jornada: ·"El Bé metafísic"
Jornada de primavera del curs 2019-2020 de l'ISCRVic

Organitzen: Patronat d'Estudis Osonencs, Institut Superior de Ciencies Religioses de Vic i Ateneu de Vic.


Conferenciant: Dr. Antoni Prevosti (UB): «L'Amor que mou el sol i les estrelles». El Bé com a causa en la cosmologia aristotèlica.
És professor titular de Filosofia per la Universitat de Barcelona i sinòleg. És autor, entre altres obres, de La física d'Aristòtil (1984), La teoria del infinito en Aristóteles (1985) i Ciència i trascendència (1987), i ha traduït al català l'Antologia metafísica de sant Tomàs d'Aquino a cura de Francesc Canals (1991), de qui es considera deixeble. En l'ambit sinològic, ha traduït al català les Analectes de Confuci

Conferenciant: Dr. Andreu Grau (UB): Tot és bo. El Bé com a transcendental a l'Edat Mitjana.
Doctor en Filosofia (Universitat de Barcelona) i llicenciat en Estudis Eclesiàstics (Facultat de Teologia de Catalunya). És professor d'història de la filosofia medieval a la Universitat de Barcelona. Entre altres obres, ha publicat la monografia Les fonts clàssiques i medievals de la dialèctrica de Petrus Ramus (1998) i la traducció i edició crítica de De la dignitat de l'home, de Pico della Mirandola, i de la Faula de l'home, de Joan Lluís Vives.

Conferenciant: Sra. Marta Palacin (UB): El rastre de Parmènides i Plotí en l'U-Bé de Pletó i la seva relació amb Zeus i el "Filioque".
Marta Palacín és professora d'Antropologia Filosòfica a la Universitat de Barcelona i coordinadora del cicle Filosofia i cinema. Forma part del grup d'investigació Eidos: Platonisme i Modernitat. Ha col·laborat, a Atenes, amb la National Hellenic Research Foundation. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. El seu principal àmbit d'estudi és la filosofia renaixentista i, especialment, l'obra de Gemistus Plethon.

Modera el Dr. Abel Miró (UB-ISCRVic-PEO)

 

Vetllades sobre filosofia: el Bé

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats