Activitats

Projecció documental històric: Catalunya Màrtir.

20 gen 2019

80 Anys dels bombardejos aeris de Vic

Durant la Guerra Civil espanyola, entre el 21 de desembre de 1938 i l’1 de febrer de 1939, la ciutat de Vic va patir quatre bombardejos aeris. En commemoració d’aquells bombardejos, el Patronat d’Estudis Osonencs, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, organitza una ruta històrica, la projecció d’un documental i la publicació d’un monogràfic de la revista AUSA sobre la Guerra Civil a Osona, de propera publicació.

DOCUMENTAL HISTÒRIC

Al finalitzar la ruta, al TEMPLE ROMÀ, Projecció del documental Catalunya Màrtir, produït per Laya Films a l’any 1938 (VOSC de 24 minuts). Es tracta d’un film propagandístic, destinat a sensibilitzar la població internacional pels efectes dels bombardejos sobre Catalunya. Un retrat excepcional entorn la crueltat dels bombardejos sobre població civil, amb imatges de Barcelona, Granollers i Lleida.

Data: Diumenge, 20 de gener de 2019

            Hora: A 2/4 d’1del matí.

Lloc: Al Temple Romà.

Benvinguda i intervenció prèvia del president del Patronat d’Estudis Osonencs Sr. Francesc Codina i Valls. La presentació del documental també la farà l’ historiador Josep Casanovas i Prat.

Entrada lliure oberta a tothom limitada a l’aforament del Temple Romà.


Columna Temple Romà

Direcció

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats