Activitats

Presentació del llibre "La paraula i el món" de Lluís Solà

26 gen 2024Divendres 26 de de gener a les 7 del vespre al Temple Romà de Vic, presentació del llibre "La paraula i el món" de Lluís Solà. Editat per Edicions de 1.984, S.L.


 

Presentació a càrrec del Sr. Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs, i de l'autor Lluís Solà.

La paraula i el món, Lluís Solà recull diversos assaigs sobre alguns dels autors més destacats de la poesia catalana: Llull, Verdaguer, Alcover, Maragall, Salvat-Papasseit, Bartra, Espriu, Rodoreda, Palau i Fabre, Vinyoli, Anglada, Sampere, Bauçà i Marçal. Els temes de fons de tots els assaigs aplegats en aquest llibre són l’home i la paraula. Implícita hi ha la convicció que la poesia és un dels llocs on encara es manifesten i es revelen amb més veracitat aquestes dues qüestions, que, al capdavall, no són sinó una única qüestió.​

Lluís Solà. (Vic, 1940) ha estat membre fundador i director de la revista de poesia Reduccions (1977). Ha fundat i dirigit el Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i el Centre Dramàtic d’Osona. És autor i director de teatre. Ha dirigit obres de Brossa, Strindberg, Èsquil, Yusaki Zeami, etc. Ha presentat espectacles de poesia de Verdaguer, Bartra, Bauçà, Riba, Vinyoli i altres poetes. Ha estat professor als tres nivells de l’ensenyament, activitat que considera una experiència capital. És Premi Cadaqués a Quima Jaume a la creació poètica (2001), Premi Nacional de la Crítica (2002), Premi Lletra d’Or (2017), Premi de la Crítica Catalana (2017), Premi Cavall Verd Josep Maria Llompart de poesia (2017) i Medalla d’Or de la Ciutat de Vic (2018).
Membre de Mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs. (2009)


Edicions  de 1984. 40 anys publicant literatura en català. Premi Nacional de Cultura.

La paraula i el món. Lluís Solà
Invitació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats