Activitats

Presentació del llibre "La nit de Sant Joan. Festa, llegat i patrimoni" d'Amadeu Carbó

13 jun 2024Dijous 13 de juny a les 7 de la tarda al Temple Romà, presentació del llibre  "La nit de Sant Joan. Festa, llegat i patrimoni" d'Amadeu Carbó de l'editorial Edicions Morera.
 

Presentació del llibre "La nit de Sant Joan", nº15 de la Col·lecció l'Ermità. Assiteixen l'autor: Amadeu Carbó, l'editor: Norbert Tomàs i Xavier Roviró.
Amb la col·laboració de la Llibreria Anglada.

 

La nit de Sant Joan és una nit màgica: és la nit de les herbes, la nit de l’aigua i la nit del foc. També és nit de sortilegis, de rondalles i llegendes.

LA NIT DE SANT JOAN, el reconegut folklorista Amadeu Carbó ens presenta els elements, la memòria i els significats d’aquesta festa tan arrelada i ben viva arreu del país.

A través de breus capítols, entenedors i amens, aquest treball vol contribuir a preservar, donar a conèixer i interpretar les formes tradicionals, i alhora totalment contemporànies, de celebrar la nit de Sant Joan al Principat, tot i que en moments puntuals el text visita d’altres indrets dels Països Catalans, àdhuc del món. També tracta diferents aspectes culturals vinculats a la celebració, com el literari o paremiològic, la pirotècnia festiva i la gastronomia.

 


Presentació La nit de Sant Joan
La nit de Sant Joan

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats