Activitats

Presentació de la publicació "Art i Escola. 10 anys"

27 mai 2021


Dijous dia 27 a les 6 de la tarda al Temple Romà presentació de la publicació "Art i Escola. 10 anys".

L'acte serà retransmès pel canal Youtube d'ACVICART I ESCOLA és un programa iniciat el 2011, impulsat per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, en col·laboració amb diverses institucions i agents que treballen entorn de les arts i la pedagogia, conjuntament amb els centres educatius (infantil, primària i secundària) que cada any s’hi adhereixen.

Se n’han realitzat nou edicions i actualment està en curs la desena. En cadascuna d’elles hi ha participat una trentena d’escoles principalment de la comarca d’Osona, però també del Bages, el Barcelonès, el Lluçanès, el Moianès, el Ripollès, el Solsonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i Mallorca. Des de l’edició AE06, el programa s’ha desplegat al Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Cultural de Granollers. I l’edició AE09, s’ha replicat a la Seu d’Urgell amb la implicació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Art i Escola vol fomentar processos col·laboratius, fer visible el que es fa en els centres educatius en relació a les arts, compartir-ho, contaminar els plantejaments i metodologies entre els implicats, i portar a l’escola elements que formen part dels debats culturals contemporanis. Art i Escola entén que les arts poden ser un nexe entre diferents disciplines que s’imparteixen a l’escola, entre el professorat de diversos centres educatius, entre persones que treballen en l’àmbit de les arts i els docents, i també un instrument d’aprenentatge per als alumnes, centrat en el treball per projectes.

Els objectius del projecte són promoure i donar valor a la presència de l’art a l’escola i des de l’escola; oferir suport als docents per desenvolupar projectes transversals i formació en l’àmbit de la didàctica de les arts; donar visibilitat als projectes i treballs que es realitzin en els centres educatius; establir una xarxa de col·laboracions entre diferents agents de l’àmbit de les arts i l’educació; i compartir recursos, metodologies i mecanismes d’avaluació.

Al llarg d’aquests 10 anys, 28.233 alumnes de 73 centres educatius han participat a Art i Escola, realitzant 315 projectes diferents. 68 persones han format part de l’equip assessor.

Enguany, en l’edició AE10 hi participen 21 centres educatius que duen a terme 21 projectes diferents, amb un total de 1.888 alumnes participants.

Art i Escola. 10 Anys

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats