Activitats

Oda, parcial, a Poblenou

24 ago 2018
30 set 2018

El divendres 24 d'agost tindrà lloc al Temple Romà la inauguració de l'exposició de fotografies de Manel Sanz amb el títol Oda, parcial, a Poblenou.
L'exposició es podrà visitar fins el 30 de setembre, i en el marc de l'exposició tindrà lloc, el dia 6 de setembre a les 7 de la tarda, la presentació del llibre El Barri de la Plata, de Julià Guillamon.

L'oda, parcial, a Poblenou

L'autor intervé davant de l'escena, alhora, la càmera crea espais propis, com qualsevol art, com qualsevol pensament. El fotògraf mira, i capta aquells records que van deixar els habitants, els residents. Les imatges finals ens parlaran d'activitats econòmiques, de mons desconeguts, o de vides privades, de persones que han passat per la història.

Hi ha marques a les parets. Un mur caigut on restes de paper pintat ens interroguen. Un grafit actual ha substituït l'espai on la iaia Lola veia la televisió. Al costat ¿la cuina?, on la tia Carlota cuinava els fideus a la cassola. Avui, uns desconeguts, han clavat les piquetes de la tenda de campanya, per arrecerar-se i no passar fred. El Poblenou industrial de Barcelona espera que les Caterpillar s'emporti els records de les ruïnes modernes. Solars abandonats, on naixen males herbes, que ens recorden la pobresa, i on el capital especulatiu els posarà a la venda, en el moment més productiu.

En un document editat per l'Ajuntament de Barcelona sobre els béns catalogats de la ciutat manifesta: "El patrimoni cultural és un dels testimonis fonamentals de la trajectòria històrica i d'identitat d'una col•lectivitat nacional. Els béns que l'integren constitueixen una herència insubstituïble, que cal transmetre en les millors condicions a les generacions futures."

Les meves fotografies de Poblenou sumen la denúncia i l'estètica, i volen deixar constància que les persones necessitem espais pel record.

Manel Sanz

Barcelona, maig 2018

 

Cartell de l'exposició 

Oda parcial al Poblenou

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats