Activitats

Lliurament de la distinció de Membre de Mèrit 2017 a l'Agrupació Astronòmica d'Osona

02 mar 2018

El Patronat d'Estudis Osonencs va fer públic el nomenament de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (AAO) com a «Membre de mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs» el 28 d'octubre, en el marc de la seva 65ena Festa Anual. L'anunci es va fer coincidint amb el trentè aniversari de la constitució legal de l'AAO, l'any 1987. De l'entitat distingida, el Patronat d'Estudis Osonencs n'ha destacat, especialment, la seva tasca constant i generosa en la promoció dels estudis astronòmics, en particular, i en la socialització del coneixement i la cultura científica, en general.

La presentació o encomi de l'AAO anirà a càrrec del Dr. Pere Planesas, astrònom de l'Observatorio Astronómico Nacional, també «Membre de mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs» i Soci honorari de la mateixa AAO. L'acte comptarà amb una taula rodona moderada per Ferran Sayol, director de la secció de Ciències i Patrimoni Natural del Patronat. Hi prendran part Ramon Portell, actual president de l'AAO, i els Drs. Joaquim Pla, Oriol Font i Pere Planesas. Les persones referides conversaran sobre el paper de l'AAO i les entitat homòlogues en la societat actual.

La concessió de la distinció de «Membre de mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs» s'atorga des del 2007, amb la finalitat de reconèixer públicament aquelles persones o institucions que han contribuït d'una manera rellevant a l'enriquiment científic, cultural i humanístic de la comarca d'Osona.

També són Membres de mèrit de l'entitat osonenca Antoni Bayés de Luna, l'Associació de Galejadors de Santa Coloma de Centelles, Pilar Cabot i Vila, Jordi Domènech i Subiranas, Manel Esclusa i Canals, Jordi Molet i Cateura, Miquel Molist i Montaña, Imma Ollich i Castanyer, Antoni Pladevall i Font, Pere Planesas i Bigas, Pere Ramírez i Molas, Josep Ricart i Molas, David Serrat Congost, Lluís Solà i Sala, Lluís Soler i Auladell, l'Unió Excursionista de Vic, Josep Vernis i Burés i Miquel Vila i Bové.

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats