Activitats

Inauguració Exposició DIBUIXOS D'ARQUITECTE d'Emili Donato al temple Romà

06 abr 2019

Els dibuixos d’Emili Donato representen no només una projecció de la seva visió d’arquitecte, sinó també una mirada particular de l’acte creatiu.


Horaris de visita:
                           de dimarts a dissabte: matí de 11 a 1;  tarda: de 6 a 8
                           diumenges: tarda de 6 a 8

Els dibuixos d’Emili Donato representen no només una projecció de la seva visió d’arquitecte, sinó també una mirada particular de l’acte creatiu. El seu extraordinari domini tècnic esdevé el vehicle per mostrar, alhora, la racionalitat pròpia de l’arquitectura i la força creadora de les formes. Així, geometria, línies rectes i corbes, plànols i perspectives es combinen amb la presència –o absència- de punts d’il·luminació, variacions d’una determinada estructura formal, apunts i esbossos que responen potser a una idea fugissera, traços ràpids no exempts d’espontaneïtat o la combinació de línies i taques de tinta negra amb tocs de color.

Si Rem Koolhaas manté que l'aquitectura és una professió perillossa, ja que s'instal·la entre l'omnipotència própia del creador - un demiürg de forme i d'espais - i la limitació de les actuacions concretes, els dibuixos de l'Emili Donato poden ser vistos com la constatació d'un reexit desafiament arquitectònic i, alhora, com un excel·lent assoliment creatiu, resultat d'una intensa destil·lació a partir de les emocions.


Miquel Bardagil
 

 Emili Donato: Dibuixos d'arquitecte

Direcció

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats