Activitats

Exposició de ceràmica "Pedra del Sacrifici" de Jan Madrenas

12 jul 2024
08 set 2024
19:00

Del 12 de juliol al 8 de setembre, al Temple Romà, exposició de ceràmica "Pedra del Sacrifici" de Jan Madrenas.


Horari:
           Matí: de dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
          Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h"L’exposició Pedra del Sacrifici, incorpora aquesta metodologia prehistòrica d’afrontar el que podríem dir els inicis de l’art. Una ceràmica carregada d’un misticisme i una tècnica millorada i evolucionada pels mestres anònims de la història de la humanitat." (Jan Madrenas)

"El temple es manifesta amb un treball d’informalisme revisitat. Jan Madrenas, presenta una proposta pictòrica i volumètrica, oberta a l’experimentació, conclosa en ceràmica, de massa porosa, quasi volcànica. Els seus murals es defineixen a partir d’una gamma de colors que muda dels blancs enguixats als terres, els sienes i els ocres, passant pels rovells de ferro, tots contrastats amb presències negres. Les taques, les incisions, les textures i els grafismes es reivindiquen com una veu dels ancestres que l’ajuden a construir un llenguatge propi." (Jordi Lafon)


En un món preracional, on l’ésser humà actuava plenament en concomitància amb la naturalesa, la mà es va pronunciar per mitjà del llenguatge. En forma de petròglif o pictòricament es seleccionava la pedra o paret per actuar conscientment sobre aquest suport. Un llenguatge desconegut en el present que espiritualitzava aquella superfície pètria amb un transcendent missatge. El volum tel·lúric experimentava un procés de metamorfosis activat pel llenguatge. Parteix de ser un hilemorfisme a assolir una presència triaxial de matèria, forma i concepte. L’exposició Pedra del Sacrifici, incorpora aquesta metodologia prehistòrica d’afrontar el que podríem dir els inicis de l’art. Una ceràmica carregada d’un misticisme i una tècnica millorada i evolucionada pels mestres anònims de la història de la humanitat.

Jan Madrenas - Pedra del Sacrifici

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats