Activitats

Exposició Jordi Conill - Quàrbit (pintura)

17 mai 2019
23 jun 2019
19:30


L'exposició Quàrbit, de Jordi Conill,  inaugurada el dia 17 de maig és podrà visitar fins el dia 23 de juny al Temple Romà.


Horaris:
de dimarts a dissabte: matí de 11 a 1;  tarda: de 6 a 8
diumenges: tarda de 6 a 8


L'obra total ha sigut sovint l'aspiració de molts artistes. L'obra que conjumini les experiències assumides pels diversos sentits, o per tots ells, posats a fer. Però a aquestes grandiloqüències wagnerianes és possible contraposar-hi una versió més íntima, més pròpia de la música de cambra. "Quàrbit" aspira a ser, evidentment, música de cambra. Experiències per fruir-les en privat, o en bona companyia. Sense demanar de cada text cap segon sentit transcendental, sense demanar de cada pinzellada res que ultrapassi el significat d'aquesta mateixa pinzellada, perquè en la sintaxi dels colors i les textures, i en el cromatisme del lèxic utilitzat, pot haver-hi ja prou idees com per passar una estona amable.


Obra pictòrica realitzada a partir de textos de Pep Mercader, uns microrelats amb els que interactua el treball del pintor. Partint del concepte wagnerià d’obra d’art total, Quàrbit opta per un format més modest, que es pot reflectir en el símil de la música de cambra en front del gran discurs simfònic: subtilesa en compte de grandiloqüència. Es tracta, però, d’un llenguatge directe, que combina energia i una certa placidesa que es transmeten a partir de colors, formes, traços i pinzellades, amb l’objectiu de generar una observació i una lectura atenta, amb la pausa que marqui el propi observador.

Exposició Quàrbit de Jordi Conill

Direcció

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats