Activitats

Els represaliats pel Franquisme de Vic

10 gen 2023Dimarts 10 de gener de 2023 a les 7 del vespre , al Temple Romà de Vic es farà l'acte de presentació del web dels represaliats pel Franquisme de Vic, a càrrec de Joan Lagunas Riera, artífex d'aquesta base de dades.
 
Amb l'assistència de representants de la Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vic i Patronat d'Estudis Osonencs, que han donat suport a en Joan Lagunas en aquest projecte.

Aforament limítat. Es requereix inscripció prèvia.

Programa

Projecció del vídeo “represaliats” (58 ‘')
Presentació per part del Dr. Francesc Codina i Valls, president del Patronat d’Estudis Osonencs.
Intervenció de l’excelentíssima alcaldessa de Vic, Sra. Anna Erra i Solà.
Intervenció del Sr. Francesc Xavier Menéndez i Pablo, director del Programa de Memòria Democràtica de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona.
Intervenció del Dr. Josep Casanovas i Prat, tutor acadèmic del treball
Presentació del contingut del web i les seves funcionalitats, a càrrec de Bernat Baulenas (beSoft) autor informàtic del web
Intervenció final de l’autor Joan Lagunas i Riera.

INVITACIÓ

Aquest web pretén difondre de les circumstàncies a les que es van veure sotmeses les persones represaliades pel Franquisme nascudes i/o residents a la ciutat de Vic. La repressió va durar 40 anys i fou, ja des de l'inici de la Guerra Civil, una forma de terror i venjança exercida des de les instàncies militars i polítiques dels colpistes, els dits “nacionals”, que es va anar implantant als territoris revoltats i als que anaven ocupant, i que no acabaria fins el 1979 amb l'adveniment de la democràcia al nostre país.
 

Cal dir que aquest web romandrà sempre inacabat. Altres investigacions o persones podran aportar més informació o es poden suscitar correccions dels continguts que s'hi presenten. El programari del web està preparat per poder afegir-les. L'administrador del web serà el responsable de comprovar o afegir la informació.

Joan Lagunas i Rieralink represaliatsVic
Invitació acte presentació web represaliatsvic

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats