Activitats

El Temple Romà de Vic i Josep Puig i Cadafalch en els primers temps de l'arqueologia clàssica i monumental a Catalunya

02 feb 2018

En el marc dels actes de l’Any Puig i Cadafalch, que al llarg del 2017 han commemorat el 150è aniversari del seu naixement, el Patronat d’Estudis Osonencs us convida a una conferència sobre la relació de Puig i Cadafalch amb el Temple Romà de Vic.

Arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l’art de projecció internacional, polític catalanista i president de la Mancomunitat en el període 1917-1923, Josep Puig i Cadafalch és una de les figures més destacades de la Catalunya contemporània. El seu llegat ha deixat petja en les principals ciutats del país. Entre els seus treballs per a la conservació del patrimoni destaquen restauracions com la de la Seu d’Ègara -el conjunt monumental de les esglésies de Terrassa-, o l’impuls a les excavacions arqueològiques d’Empúries.
 

Eduard Riu-Barrera

Arqueòleg i historiador del Servei del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. Coordinador d’actuacions en monuments com Sant Pere de Rodes o Santa Maria del Mar. Autor del primer informe del claustre de Palamós (2012). Membre de l’equip autor del mapatge de Sant Climent de Taüll (2013). Membre del grup de recerca EMAC de la Universitat de Barcelona. Becat per la Getty Foundation (1998-1999). Comissari d’exposicions (Museu Frederic Marès, Museu Episcopal de Vic i Museu Arqueològic de Catalunya). La seva recerca s’ha orientat vers la historiografia, l’arqueologia, la restauració i els museus. Comissari amb M. Freixa de les commemoracions de l’Any Josep Puig i Cadafalch 2017 i de l’exposició «Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya» (Museu d’Història de Catalunya, Barcelona 2017-2018).

Targetó conferència (pdf)

Puig i Cadafalch

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats