Activitats

Concert de Nadal 2019 del Patronat d'Estudis Osonencs

15 des 2019

Diumenge dia 15 de desembre a les 7 de la tarda a la sala Joaquim Maideu de L'Atlàntida: Concert de Nadal del Patronat d'Estudis Osonencs "Música de Rossini per a corda" a  càrrec del Grup ReBla'T: Sarah Bels, Clàudia Farrés violíns,  Jean Baptiste Texier violoncel, Albert Prat contrabaix.


Entrada lliure, amb invitació, limitada a l'aforament de la Sala.
L'entrada es podrà recollir a les taquilles de l'Atlàntida a partir de la data que és donarà a conèixer més endavant.

 


El grup  Rebla’t es va formar el 2011  i és un grup de músics majoritàriament, integrants de la OBC, Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya,  que té  la voluntat de portar la música de cambra  i simfònica en la seva mínima essència, a escenaris petits i de valor cultural,  fora dels auditoris convencionals així com de traslladar el repertori de  tradició simfònica,  en la seva mínima expressió,  arreu del país. Ha realitzat diverses actuacions en diferents punts de Catalunya  des de claustres, cartoixes i auditoris, sales polivalents de pobles de Catalunya, acostant el repertori simfònic i de cambra habitual dels grans auditoris i de la capital al públic del territori. 

Sonate a quattro num.1 num.2 i num. 6 
Duo per a violoncel i contrabaix.


Escrites a l’edat de 12 anys, aquest conjunt de sis sonates per a dos violins, violoncel i contrabaix, és la segona obra de l’autor de la que es té constància. i ja  deixen veure l'obra d’un geni, que per fidelitat a ell mateix i al seu estil de vida, no sempre ha tingut la valoració que li pertocaria dins del panorama musical. Aquestes sonates gaudeixen d’una gran popularitat dins del conjunt de les seves obres, tot i que Rossini, dediqués el gruix de la seva producció al món de l’Òpera, que va gaudir de gran èxit durant la seva època.Totes les sonates, gaudeixen de grans melodies, i ja deixen entreveure, unes melodies que posteriorment es convertiran en àries d’òpera. Cada instrumentista té el seu moment de solo i de virtuositat, que dóna a aquestes obres un vel d’espectacularitat bastant notori.
Vint anys més tard, composarà aquest duo per a violoncel i contrabaix, una rara abis dins de la literatura instrumental, que també en la forma de sonata de tres moviments, fa cantar ambdós instruments amb grans tocs d’ironia i d’humor. 
Música agradable, música bella, per un concert que ens anticipa les festes de Nadal.

Concert Nadal 2019

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats