Activitats

100 anys de la mort de Joan Salvat i Papasseit

30 mai 2024



L'homenatge tindrà lloc del 30 de maig al 2 de juny.


 

L'acte inaugural se celebrarà el dijous 30 de maig a les 19 h al Temple Romà de Vic.
Els poetes Jaume Coll Mariné, Carles Dachs i Raquel Santanera oferiran “Cap hora és isarda”, una conversa-recital sobre la poesia de Salvat-Papasseit organitzada amb l’objectiu d’apropar al públic la vida i l’obra de l’autor avantguardista. L'acte també comptarà amb la participació de Marçal Ayats, violoncel·lista.


L'endemà a les 17.30 h la Fundació Miquel Martí i Pol oferirà un taller de cal·ligrames per a públic familiar amb la il·lustradora osonenca Dàlia Adillon. L'activitat proposa conèixer el cal·ligrama i la poesia visual a través d'exemples de grans artistes com Joan Brossa, Javier Jaén Benavides, Isidro Ferrer, Salvat-Papasseit o Alessandro Gottardo, entre d'altres, i juga amb la poesia de Salvat-Papasseit, Miquel Martí i Pol i Ramon Besora.

El mateix divendres a les 20 h el duet valencià format pel cantautor Tomàs de los Santos i l'actriu Elsa Tronchoni oferirà un espectacle de cançons i rapsòdies basades en el poemari La rosa als llavis al Casino de Vic.

El matí de dissabte 1 de juny a la Biblioteca Pilarin Bayés l'escriptor i bibliotecari Pep Molist i l'il·lustrador Christian Inaraja presentaran el poemari Joan Salvat-Papasseit (El cep i la nansa, 2024), un llibre on grans i petits recorreran la vida del protagonista a través dels seus poemes més emblemàtics i amb les il·lustracions firmades per Inaraja.

Tancarà la programació l'esbartada a la Font del Desmai de Folgueroles el matí de diumenge 2 de juny, un acte poètic impulsat pel Patronat d'Estudis Osonencs en el marc de la Festa Verdaguer que aquest any tindrà com a protagonista el poeta avantguardista.

Any Salvat Papasseit

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats