Seccions del Consell d'Estudis

Arqueologia

Directora: M. Àngels Pujol Camps

Informacions de la secció

 

Art

Directora: Maria Ocaña Subirana

Informacions de la secció

 
Cicle anual Patrimoni natural 2018

Ciències i Patrimoni natural


Director: Ferran Sayol i Altarriba

L’objectiu principal de la secció ciències i patrimoni natural és la de promoure i donar suport a iniciatives de recerca i divulgació de les ciències, així com de vetllar per l’estudi i conservació del nostre patrimoni natural. Aquesta tasca normalment s’ha dut a terme en col·laboració amb diverses entitats, col·lectius i individus amb els mateixos objectius. Així mateix, la secció està oberta a qualsevol iniciativa particular o col·lectiva sobre ciència relacionada amb la comarca d'Osona. 
 
En aquesta línia, durant els darrers anys s’han organitzat diverses activitats, com ara exposicions, conferències, debats, sortides al camp o visites a museus relacionades amb la ciència. Cal destacar el cicle anual sobre Patrimoni natural que es realitza ininterrompudament des de l’any 2014 i que cada any convida diferents experts per tractar algun tema naturalista de rellevància per la comarca d’Osona.
 
També és accessible en línia el contingut del llibre "Científics d'Osona: diccionari biobibliogràfic dels científics nascuts o vinculats a Osona", llibre elaborat per un dels anteriors responsables de la secció, en Pasqual Bernat i que ha va ser publicat pel Patronat. Per a l'accés s'ha preparat una interfície específica que permet accedir a les biografia de cada un dels científics a través de tres classificacions: alfabètica, temàtica (per disciplines científiques), i geogràfica (per municipi al qual estan vinculats). Accés al diccionari

 

 

Etnologia

Director: Xavier Roviró Alemany

Informacions de la secció

 

Filosofia

Director: Abel Miró i Comas

La secció de filosofia vetlla perquè aquesta àrea de les humanitats sigui present en l'activitat pròpia del Patronat. Ho fa fomentant l'estudi de la nostra tradició filosòfica, l'impacte que han tingut recentment els estudis filosòfics a Osona i el treball continuat sobre el filòsof més importat a l'estat espanyol dels dos primers terços del segle XIX.
revista Ausa: 150è aniversari Jaume Balmes

 

Geografia

Directora: Marc Bigas Bau

Informacions de la secció

 

Història antiga i medieval

Directora: Anna Gómez Bach

La secció d’Història antiga i medieval del Consell d’Estudis té per objectiu promoure la recerca i la difusió de les dades històriques i arqueològiques des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana existents a la comarca d’Osona. De manera més específica se centra en les dinàmiques de poblament, desenvolupament tecnològic, arquitectònic i social des de societats productores jerarquitzades i la seva transformació fins a finals de la baixa edat mitjana, vers el 1453. Ha Vetlla per la recerca al Temple Romà i Palau dels Montcada, així com a l’església romànica de Sant Esteve de Vinyoles d’Orís així com de la resta del territori. Realitza també activitats complementàries de difusió i formació en aquests camps de recerca. Del 2010 al 2018 es va fusionar en la secció d'Història que tenia per objectiu promocionar i fer seguiment dels estudis que es fan, des de la comarca o des de fora d'ella, relacionats amb Història, i de procurar que tinguin la difusió adient, si és possible a través de les publicacions del Patronat.

 

Història moderna i contemporània

Director: David Cao Costoya

Informacions de la secció

 

Literatura

Directora: Montse Caralt i Sagalés

Informacions de la secció

 

Llengua

Director: Pere Tió i Puntí

Informacions de la secció

 

Música

Director: Albert Prat Muntadas

Informacions de la secció

 

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats