Activitats

21 set 2018
Cicle Ciències

5è Cicle sobre Patrimoni Natural. El nostre paisatge: passat, present i futur

El paisatge és el resultat de la interacció humana sobre el medi i l'evolució d'aquest paisatge és el més fidel testimoni dels efectes d'aquesta interacció. Les seccions de Ciències i de Patrimoni Natural del Patronat proposen dues sessions de debat sobre la relació entre la natura i el paisatge i entre la societat i el paisatge.

Més informació
06 set 2018
Barri de la Plata

Presentació del llibre El Barri de la Plata, de Julià Guillamon.

El divendres 24 d'agost va gtenir lloc al Temple Romà la inauguració de l'exposició de fotografies de Manel Sanz amb el títol Oda, parcial, a Poblenou.
L'exposició es podrà visitar fins el 30 de setembre, i en el marc de l'exposició tindrà lloc, el dia 6 de setembre a les 7 de la tarda, la presentació del llibre El Barri de la Plata, de Julià Guillamon.

Més informació
24 ago 2018
Oda parcial al Poblenou

Oda, parcial, a Poblenou

El divendres 24 d'agost tindrà lloc al Temple Romà la inauguració de l'exposició de fotografies de Manel Sanz amb el títol Oda, parcial, a Poblenou.
L'exposició es podrà visitar fins el 30 de setembre, i en el marc de l'exposició tindrà lloc, el dia 6 de setembre a les 7 de la tarda, la presentació del llibre El Barri de la Plata, de Julià Guillamon.

Més informació
13 jul 2018
Joan C. Mirabent P-1

Exposició pintura Joan C Mirabent

Divendres, 13 de Juliol a les 7 de la tarda s'inaugura l'exposició de pintura de Joan C.Mirabent (1894-1967)

Més informació
08 jul 2018
Patrimoni Kurdistan Iraquià

Realitat i reptes del patrimoni cultural del Kurdistan Iraquià

Aprofitant la possibilitat de poder comptar amb quatre dels màxims experts iraquians sobre patrimoni cultural del Kurdistan, tindrà lloc al Temple Romà una sessió dedicada a la problemàtica i els reptes de la preservació del patrimoni en aquella àrea coneguda darrerament sobretot pels conflictes de caràcter bèlic i polític

Més informació
03 jun 2018
Font del Desmai

Matinal Literària Font del Desmai

Aquest proper diumenge tindrà lloc la matinal literària que anualment organitza el Patronat d'Estudis Osonencs a la Font del Desmai, integrat dins els actes de la Festa Verdaguer 2018 que se celebra del 10 de maig al 10 de juny. Enguany el fil conductor dels textos escollits és la dona i especialment els aspectes de discriminació, maltractament i menysteniment de la dona recollits i reflectits en textos de diferents autors.

Més informació
27 mai 2018
Concert Primavera

Concert de primavera a l'Església Romànica de Vinyoles

Com els darrers anys, el Patronat us convida a un concert de primavera a l'església romànica de Sant Esteve de Vinyoles (Les Masies de Voltregà). En aquesta ocasió el concert anirà a càrrec del duo de música barroca format per Anna Urpina al violí i Eva del Campo al clavicèmbal. El concert és organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà.

Cartell del concert

Més informació
19 abr 2018
Ruta Literària de la ciutat de Vic

Presentació del llibre Ruta literària de la ciutat de Vic

Vic és una ciutat literària perquè en conjunt formalitza un concepte i la literatura recull la seva essència en una imatge determinada. Normalment hi ha d’haver una obra significativa que la sintetitzi, com és el cas del Dublín de l’Ulisses de Joyce, la Berlín de Döblin (Berlin Alexanderplaltz), la Trieste de Magris (Microcosmos), la Nova York de J.Dos Passos o de La foguera de les vanitats de Tom Wolfe, que en el nostre cas, salvant les distàncies, seria la Laura a la ciutat dels sants de Miquel Llor. Les ciutats literàries també solen anar associades a l’esplendor dels seus carrers i edificacions, causat per les estructures culturals del poder, com passaria a les capitals dels imperis i al lluïment de les jerarquies que motiven les recreacions literàries. Per exemple: la Roma dels Cèsars, la Còrdova dels Califes, la Viena dels Habsburg, el París borbònic, el Londres victorià, i moltes d’altres.

Més informació

Lliurament de la distinció de Membre de Mèrit 2017 a l'Agrupació Astronòmica d'Osona

El Patronat d'Estudis Osonencs va fer públic el nomenament de l'Agrupació Astronòmica d'Osona (AAO) com a «Membre de mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs» el 28 d'octubre, en el marc de la seva 65ena Festa Anual. L'anunci es va fer coincidint amb el trentè aniversari de la constitució legal de l'AAO, l'any 1987. De l'entitat distingida, el Patronat d'Estudis Osonencs n'ha destacat, especialment, la seva tasca constant i generosa en la promoció dels estudis astronòmics, en particular, i en la socialització del coneixement i la cultura científica, en general.

Més informació
02 feb 2018
Puig i Cadafalch

El Temple Romà de Vic i Josep Puig i Cadafalch en els primers temps de l'arqueologia clàssica i monumental a Catalunya

En el marc dels actes de l’Any Puig i Cadafalch, que al llarg del 2017 han commemorat el 150è aniversari del seu naixement, el Patronat d’Estudis Osonencs us convida a una conferència sobre la relació de Puig i Cadafalch amb el Temple Romà de Vic.

Més informació

Adreça

Pare Xifré s/n 08500 Vic

Apartat de Correus 43

Comparteix el contingut

©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats