Presentació del llibre
AL SERVEI DE L'ALTAR
TRESORS D'ORFEBRERIA DE LES ESGLÉSIES CATALANES
Segles IX-XIII
Autora: Lourdes de Sanjosé i Llongueras
Amb la participació del Dr. Manuel Castiñeiras, Catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat Autónoma de Barcelona, del Dr. Ramon Ordeig de l'Arxiu Episcopal de Vic i del Patronat d'Estudis Osonencs i de l'autora.
L'acte tindrà lloc el dijous 9 de maig de 2019, a les 5 de la tarda. a la Sala d'Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (Barcelona, c/ de les Egipcíaques, 15).
Edició Patronat d'Estudis Osonencs i Museu i Biblioteca Episcopal de Vic
En l'estudi de l’art català dels segles IX-XIII sempre s’ha donat preferència a l’arquitectura, l’escultura, la pintura i la miniatura, tot deixant en segon lloc, per no dir en el darrer, les arts industrials, com si no fossin obres d’artistes sinó de simples artesans. Això no ens ha pas de sorprendre perquè les primeres obres esmentades són més vistoses, molt més atraients i també més nombroses. Les obres d’orfebreria, però, malgrat tot això, són molt importants i imprescindibles per tenir una visió global sobre el culte que es portava a terme en les nostres esglésies romàniques.Per això l’autora d’aquest volum, la Dra. Lourdes de Sanjosé, li ha posat el títol de Al servei de l’altar, amb el subtítol de Tresors d’orfebreria de les esglésies catalanes (segles IX-XII)
Són, efectivament, veritables tresors per la seva raresa, encara que la majoria d’aquestes peces siguin fetes amb materialsforça senzills i no pas amb or o amb argent. Sempre han estat objecte de la cobdícia humana, des del’antiguitat fins als nostres dies. Això explica que, de les peces de metalls preciosos, n’hagin arribat molt poques.
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats