El Patronat d'Estudis Osonencs, en col·laboració amb el MEV, organitza una visita cultural pels socis, gratuïta, al nou espai immersiu del MEV, Museu d'Art Medieval, "Avui, fa mil anys".
La visita serà guiada pel Dr. Marc Sureda, conservador al MEV.
Data: Dissabte dia 4 de març.
Hora: A les 11:00 del matí.
Durada: 90 minuts.
Punt de trobada: A la porta d'entrada del Museu (Plaça Bisbe Oliba, 3 de Vic).
Preguem puntualitat.
S'organitza un únic grup de 30 persones.
INSCRIPCIONS
Recordem que el MEV també organitza aquesta visita tots els dissabtes i diumenges https://www.museuartmedieval.cat/ca/actualitat/activitats/novetat-avui-fa-mil-anys
Es tracta de la visita novetat del museu, que permet descobrir la col·lecció del museu a través del nou espai immersiu que van inaugurar la pasada tardor.
El nou espai immersiu farà d’arc de connexió entre el present i el passat de fa mil anys: viatjarem a l’edat mitjana a través d’una experiència emotiva i sensorial per descobrir i entendre la col·lecció d'art medieval del MEV.
El nou espai immersiu del MEV, Museu d’Art Medieval és una eina educativa i divulgativa que explicarà un relat connectat amb les obres de la col·lecció permanent del museu. La contextualització de les peces en el corrent artístic i en l’època en què van ser creades esdevé fonamental perquè la persona visitant entengui i valori l’excepcional col·lecció que ofereix el museu, i és això el que pretén aquesta nova experiència.
La primera experiència immersiva té una durada de 10 minuts i ens permet descobrir tres espais virtuals: el taller d’un pintor, el carrer i la catedral romànica de Vic. És en aquest últim punt, la catedral, on entrarem en un món únic de misteri i color que, a més, servirà per anar situant les peces del museu en el seu context. Aquesta recreació virtual, doncs, no només vol contextualitzar la col·lecció del MEV, sinó que també vol trencar el tòpic d’un art medieval auster i fosc, per descobrir un art ple de colors, llum i misteri.
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats