El Patronat d'Estudis Osonencs, en col·laboració amb el Museu del Ter, de Manlleu, organitza una visita cultural gratuïta pels socis, al Museu del Ter. Museu Territorial de Catalunya (Manlleu) per conèixer el museu i les seves línies de treball,i a la Colònia de Borgonya (Sant Vicenç de Torelló), on visitarem els nous espais d'interpretació de l'antic consultori mèdic.
La colònia tèxtil Fabra i Coats de Borgonyà, d’origen escocès està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
La visita a càrrec de Carles Garcia, director del Museu del Ter i vocal de la Junta Rectora del Patronat d'Estudis Osonencs.
Data: Dissabte dia 20 de maig
Hora: A les 10:00 del matí.
Durada: 4 hores.
Desplaçament en vehicles particulars
Punt de trobada: A la porta del Museu, Pl. de les Dones del Ter, 1 - 08560 Manlleu
Programa
10:00 h - 11:30 h - Visita al Museu del Ter (Manlleu)
12:15 h - 14:00 h - Visita a la Colònia de Borgonyà (Sant Vicenç de Torelló)
INSCRIPCIONS
El Museu del Ter és una institució amb una important vocació territorial. Des de l’inici hem desenvolupat activitats de valorització i divulgació del patrimoni més enllà de l’edifici que ens acull i sobretot, més enllà del terme municipal de Manlleu.
Amb unes infraestructures i un equip de treball consolidats portem quinze anys desenvolupant una intensa activitat en el territori a través del desplegament de serveis i activitats i l’assessorament a d’altres institucions.
Des de la seva creació, el Museu del Ter forma part del sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, de la Xarxa de Museus Locals (DiBA) i de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Inmaterial, i participem en múltiples experiències de treball en xarxa i de cooperació amb institucions del nostre entorn.
El Museu del Ter creixem. I creixem de la manera que més ens agrada que és fent equip amb el territori. Sempre hem tingut vocació territorial i sempre hem tingut clar que el Museu va molt més enllà de les parets de la fàbrica i del municipi que l’acull i, ara, aquest desig i aquest propòsit s’han fet realitat, gràcies al projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya.
Museus 2030 – Pla de Museus de Catalunya és l’eina que ha permès materialitzar la voluntat del govern català perquè centenars d’equipaments museístics i patrimonials de Catalunya rebin servei i suport per part de museus acreditats, a través de la figura del Museu de suport territorial (MST).
Exactament, i tal com ho defineix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu del programa Museus de Suport Territorial (MST) és ‘fomentar la sostenibilitat territorial i l’equilibri en el conjunt d’equipaments patrimonials bàsics del país, mitjançant la implicació de museus acreditats amb vocació territorial i amb capacitat de donar suport a tercers per tal d’assolir beneficis mutus’.
Entre els equipaments que poden rebre suport d’un MST hi ha museus no registrats, jaciments, centres d’interpretació, cases museu, monuments museïtzats, espais expositius i centres de visitants.
Pare Xifré s/n 08500 Vic
Apartat de Correus 43
©Patronat d'Estudis Osonencs - Tots els drets reservats